Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 1 » У Львові психотерапевти з України і з-за кордону шукали вихід з конфлікту на Сході
18:26
У Львові психотерапевти з України і з-за кордону шукали вихід з конфлікту на Сході

ЗАВ'ЯЗАТИ  ДІАЛОГ

 

У Львові відбулася чергова конференція психотерапевтів. Попри

стандартну роботу, понад 200 лікарів душевних захворювань намагалися

знайти вихід із ситуації, яка склалася на Сході України.

 

 

 

 

 

Українським колегам у цій нелегкій справі допомагали закордонні фахівці. Так, серед присутніх був Альфред Пріц – чи не найповажніший психіатр у Європі, ректор інституту Зігмунда Фройда у Відні. До Львова відомий професор прилетів, аби допомогти українцям.

 

«Вирішення конфлікту це завжди – діалог. В Україні його вирішувати потрібно перш за все через порозуміння усіх верств населення Сходу і Заходу. Між собою мають поладнати звичайні люди – лікарі, пекарі, економісти,а потім політики. Потрібно створити комунікаційну платформу, де не буде образ, а лише діалог», – переконаний Альфред Пріц.

 

Як зазначила психотерапевт із Запоріжжя Анастасія Склярук, «не кожна людина хоче звертатися до психолога, і не кожна людина може в такому середовищі (як зараз у східних областях України, – ред.) до нього звернутися. Тому якісь мобільні групи для роботи з населенням повинні бути організовані там, на гарячих точках».

 

Українські психотерапевти готові їхати у гарячі точки, насамперед, аби допомогти найбільш вразливим групам населення – жінкам і дітям. Адже з-поміж близько 5 млн населення Луганської та Донецької областей лише незначна частина покинула свої домівки, решта ж щодня ходять на роботу, ведуть дітей до садочків, відтак щодня їхній стрес тільки зростає.

 

Дві години мозкового штурму – і в психотерапевтів готовий план вирішення конфлікту. Весь його зміст вміщається у кількох реченнях.

 

«Кожен лікар має виконувати добре свою роботу, кожен, хто пече хліб, має добре пекти хліб і дальше, а те, що зараз відбувається у війні, – то війна проти людської гідності, і тут важливо, аби кожен вмів себе поважати правильно. Ми себе поважаємо, але і росіяни мають вміти правильно поважати себе», – розповів головний лікар Львівської обласної психіатричної лікарні Олександр Фільц.

 

Своє звернення психіатри надішлють омбудсмену і в Європейський суд з прав людини, а також у всі мас-медіа та на великі підприємства і в державні установи.

 

Автор - Ірина Папірник

 

 

Колаж – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zaxid.net/news/showNews.do?u_lvovi_psihoterapevti_z_ukrayini_i_zza_kordonu_shukali_vihid_z_konfliktu_na_shodi&objectId=1313393

 

Переглядів: 614 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 06:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024