Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 4 » У Харкові переселенці стають волонтерами
06:15
У Харкові переселенці стають волонтерами

ПСИХОЛОГІЧНА  ПОРАДНЯ

 

До роботи «гарячої лінії» для вимушених

переселенців у Харкові залучають людей, котрі

раніше виїхали з ДонеччиниІніціатори call-

центру сподіваються, що досвід жінок-

переселенців зможе допомогти тим людям, які ще

залишаються на небезпечній території так званих

«ЛНР» та «ДНР».

 

 

 

 

 

«Гаряча лінія «Мир і порядок» - слухаємо вас», - відповідає на черговий телефонний дзвінок оператор

call-центру для вимушених переселенців Марина.

 

Марина із 16-річним сином уже місяць мешкає в Харкові. Втім, у небезпечному Слов’янську залишилася

її рідня.

 

«Говорять, що бояться залишити домівки, там же мародерство. Також кажуть у них немає грошей на від’їзд, вони здебільшого пенсійного віку, а там пенсій не сплачують, от і немає грошей», - пояснює Марина сімейні обставини.

 

Свій до свого…

 

Таких, як Марина, в колективі call-центру благодійного фонду «Мир і порядок» сім жінок. У кожної - своє горе, свій досвід. Власне, досвід переселенця тут хочуть використати під час консультацій тих, хто тільки збирається виїжджати з Луганщини чи Донеччини.

 

За словами аналітика call-центру благодійного фонду «Мир і порядок» Григорія Дубейка, головне завдання операторів - зібрати максимальну інформацію про людину чи членів усієї родини, кому потрібна допомога.

 

«Було вирішено, що треба брати людей, яким невідкладно потрібна робота, і це мають бути такі люди, які розумітимуться на потребах тих, хто ще залишається там. Оператори цього call-центру пройшли ці етапи, вони вже сюди переїхали, вони поселилися тут. Вони своїм же землякам розповідатимуть як реєструватися, куди зателефонувати, звернутися по першу допомогу», - зазначає він.

 

У Харкові очікують нову хвилю переселенців

 

З розповіді оператора call-центру Марини, за телефонними дзвінками можна відчути, де ведуться найзапекліші бої - це Слов’янськ і Краматорськ.

 

«Е люди, які плачуть через стрес. Ми їх намагаємося заспокоїти. Вони нам більше довіряють, коли дізнаються, що ми - земляки, і тоді більше розкриваються», - розповідає Марина.

 

Всі дані людей заносять до електронної бази, до якої мають доступ соціальні служби: Червоний Хрест і волонтерська організація «Станція Харків». Найчастіше люди розпитують про житло і як вирішити питання з харчуванням. Також телефонують сюди і харків’яни з пропозиціями, наприклад, подарувати переселенцю телевізор чи запропонувати волонтерську допомогу.

 

«Оператор  розпитує про можливість евакуації і пропонує телефон волонтерів і організацій, які можуть допомогти. Він цікавиться чи є проблеми з медикаментами, харчуванням, одягом, житлом тощо. Вони ж, коли приїжджають сюди до Харкова, то не знають що робити, як далі бути і куди йти», - розповідає Григорій Дубейко.

 

На благодійну гарячу лінію Харкова переселенцям можна телефонувати цілодобово за номером: 0-800-507-911. Ініціатори проекту очікують напливу дзвінків, оскільки бойовики-сепаратисти не пристали на мирні пропозиції й не збираються складати зброю, а, отже, у захоплених ними містах, продовжують потерпати українці.

 

 

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://time-ua.com/novini/ukraina-i-svit/2459-u-harkov-pereselenc-stayut-volonterami

 

 

Переглядів: 571 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 06:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024