Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 4 » Третій батальйон територіальної оборони Львівщини відправлено 3 липня у зону АТО
21:34
Третій батальйон територіальної оборони Львівщини відправлено 3 липня у зону АТО

КАРБУЮЧИ  КРОК

 

     

     Вчора, 3 липня, Третій батальйон

     територіальної оборони Львівщини

     відправився у зону АТО східних областей

     України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Урочисте відправлення 420 бійців відбулось у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (Яворівський полігон). У акції взяв участь перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Йосиф Ситник.

 

 

 

 

На початку урочистостей до військовослужбовців звернувся настоятель гарнізонного храму св. ап. Петра і Павла УГКЦ у Львові о. С. Сус: «У нашій країні ніколи не було Міністерства вбивства ворогів - є лише  Міністерство оборони України. Нашим покликанням, як військовослужбовців, є обороняти країну від зла. Це велика і почесна місія бути тими, хто береже мир і захищає мирне населення».

 

На завершення виступу отець запропонував присутнім прочитати «Молитву військовослужбовця» і покропив бійців священною водою. Також кожному бійцю було вручено молитовник.

 

 

 

 

Третій батальйон територіальної оборони Львівщини було сформовано у травні цього року.(Кошти для нього збирали на банківський р/рахунок Львівської ОО ТЧХ України – прим. ред.).

 

Йосиф Ситник виступаючи перед присутніми, подякував солдатам та командирам за їхню тактичну підготовку, добрий військовий вишкіл та бойовий дух. Також наголосив, що бійці повинні продовжити славні традиції своїх предків – козаків та бандерівців.

 

«Сьогодні, ваші побратими у зоні АТО, – зазначив перший заступник голови ЛОДА, – демонструють велику відвагу та вірність Україні. Ви не посягаєте на чужі території, ви не хочете чужого життя – ви захищаєте свою Батьківщину, майбутнє своїх дітей». Також було наголошено, що облдержадміністрація продовжуватиме підтримувати бійців. Нагадаємо, що з обласного бюджету Львівщини на батальйон було виділено один мільйон гривень.

 

 

 

 

Після завершення виступу Йосиф Ситник вручив кожній роті та підрозділам прапор України, наголосивши, що він повинен нагадувати бійцям про мільйони українців, які віддали своє життя за бажання жити у незалежній державі.

 

 

Депутат Львівської обласної ради, голова комісії із сприяння Збройним силам України Ярослав Мудрий передав бійцям додаткову дощову форму, кошти на яку зібрав Координаційний штаб Львівщини по допомозі армії. Командирам було передано кобури. Ярослав Мудрий побажав бійцям здобути мир і повернутись додому неушкодженими, щоб пройти у Львові маршем перемоги над російським окупантом.

 

Цікавим виявився факт, що серед бійців батальйону перший заступник голови ЛОДА Йосиф Ситник знайшов свого колишнього студента із Львівської Політехніки, а депутат облради Ярослав Мудрий зустрів хлопця, який був у його Львівській сотні під час подій на Майдані.

 

 

Фото  - loda.gov.ua

Джерело:

http://loda.gov.ua/josyf-sytnyk-vzyav-uchast-u-vidpravlenni-tretoho-bataljonu-terytorialnoji-oborony-lvivschyny-na-zahyst-shidnyh-tereniv-ukrajiny.html

 

Переглядів: 671 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 00:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024