Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 5 » Франківцям і переселенцям розповіли про те, як поводитися під час воєнних дій
06:36
Франківцям і переселенцям розповіли про те, як поводитися під час воєнних дій

ЦИВІЛЬНА ОБОРОНА НАВЧАЄ

 

У будинку Просвіти 4 липня відбувся навчальний семінар

на тему «Як діяти під час воєнних дій та надзвичайних

ситуацій» для переселенців, які перебувають на

Прикарпатті, громадських організацій, волонтерів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Семінар відбувся з ініціативи Управління ДСНС в Івано-Франківській області. Працівники цього відомства, представники Червоного Хреста та інші експерти розповідали про організацію сповіщення населення під час НС, способи першої медичної допомоги, правила користування первинними засобами пожежогасіння. Також були консультації психолога.

 

 

Гостям семінару розповіли, що у разі виникнення небезпечної ситуації на вулицях Івано-Франківська звучатимуть сирени із гучномовців. Це - попереджувальний сигнал про небезпеку. Почувши його, не треба зразу кудись бігти, потрібно увімкнути радіо чи телебачення і послухати спеціальне повідомлення про те, що саме сталося і як необхідно поводитися. Тексти цих повідомлень є не лише на провідному радіо, але й на Fm-станціях. Також повідомлення будуть транслювати на екранах, які розміщені поруч з Ратушею, готелем «Надія», Вічевим майданом.

 

 

Фахівці державної служби з надзвичайних ситуацій говорять, що не в кожному випадку можна використовувати сховище. Від вибухової хвилі чи радіаційної хмари можна ховатися у підвалі, цокольному приміщенні, навіть у барі, що розташований нижче нульової відмітки рівня землі, коридорі без вікон. Але у випадку руйнування будинку таке сховище може тільки нашкодити, з нього буде складно вибратися. Тому у випадку бомбардування краще виходити до парку, стадіону, подалі від стратегічних об'єктів та військових частин, які знищують першочергово.

 

 

Вдома радять тримати «тривожну валізку», в якій зберігати речі першої необхідності, наприклад, харчі,засоби особистої гігієни, змінну білизну, гроші, документи, цінності тощо.

 

 

Також під час семінару присутнім показали, як надавати першу медичну допомогу, робити серцево-легеневу реанімацію. Однак, тренер зазначив: «Надання медичної допомоги - право, а не обов'язок. Обов'язок - лише для тих,хто має медичну освіту». Але викликати швидку може кожен.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://styknews.info/novyny/sotsium/2014/07/04/frankivtsiam-ta-pereselentsiam-rozpovily-pro-te-iak-povodytysia-pid-chas-v

 

Переглядів: 740 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 17:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024