Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 5 » Запорізький Червоний Хрест виграв грант, щоб навчити бажаючих рятувати людські життя
20:44
Запорізький Червоний Хрест виграв грант, щоб навчити бажаючих рятувати людські життя

ВИГРАШ  У  КОНКУРСІ  ВІД  "ЗАПОРІЖСТАЛІ"

 

"Перша допомога - у маси" - так називається проект, який реалізується

у Запорізькій обласній організації Товариства Червоного Хреста України.

Костянтин Силін (на знімку), голова Запорізької обласної організації

Товариства Червоного Хреста України так прокоментував  виграш своєї

організації:

 

 

 

 

 

 

 

«Правильно надати першу долікарську допомогу повинен вміти кожен з нас, опинившись свідком нещасного випадку, аварії або катастрофи. Ви можете врятувати своє життя і життя людини, що знаходиться поруч. Ця діяльність Червоного Хреста сьогодні вкрай затребувана. Але технічні можливості нам не дозволяють навчити велику кількість бажаючих, які сьогодні звертаються у Червоний Хрест. А завдяки тому, що ми виграли сьогодні грант від комбінату "Запоріжсталь",  зможемо навчити набагато більшу кількість людей».

 

 

 

 

 

Надія Божок – заступник голови Запорізької ОО ТЧХ України доповнює:

 - Справа в тому, що зараз дуже актуальна проблема навчання наданню першої допомоги населенню, особливо в світлі нинішніх військових подій. Крім того, в повсякденному житті - і на пляжі, і в дорозі, в турпохід потрібно знати навички надання першої допомоги. Ми цьому навчаємо, але наш манекен вже не витримав і зламався. Тому за гроші проекту збираємося купити 6 манекенів і проводити заняття в кожному районі міста, щоб навчити населення навичкам надання першої долікарської допомоги.

 

 

 

 

- Цей проект, - продовжує вона свою думку, - ми реалізуємо заради порятунку життя. Щоб кожна людина спокійніше себе почував у непередбачених ситуаціях. Коли він навчений, то впевненіше себе почуває і, значить, в екстремальних ситуаціях може врятувати чиєсь життя і свою в тому числі. Наша команда - це інструктори, волонтери, навчені навичкам надання першої допомоги. У нас їх вже понад 200 осіб по області. А в Запоріжжі у нас є дуже активний загін з 20 осіб, який вже випробував себе в "бойових умовах" - хлопці надавали першу долікарську допомогу та на майдані, і на Антимайдан. І тому вони "рвуться в бій" і хочуть вчити інших людей, щоб передати їм навички надання першої долікарської допомоги. Проект "Запоріжсталі" "Ми - це місто" оцінюємо як шикарний - це вкрай приємно, що нарешті місцеві меценати починають фінансувати такі соціальні проекти. Зазначу,  ми не сподіваємося на закордонного дядечку, а вишукуємо місцеві ресурси.

 

Автор – Дмитро Шилін

 

Фото – автора та Олександра Прилепи

Джерело:

http://iz.com.ua/zaporoje/46287-zaporozhskiy-krasnyy-krest-vyigral-grant-chtoby-nauchit-zhelayuschih-spasat-chelovecheskie-zhizni.html

 

Переглядів: 646 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 08:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024