Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 7 » Житомирщина надала прихисток більше тисячі вимушеним переселенцям
16:54
Житомирщина надала прихисток більше тисячі вимушеним переселенцям

НАДІЙНИЙ  ПРИТУЛОК

 

 

    Житомирська область продовжує приймати

   вимушених переселенців  зі Сходу України, де

   триває Антитерористична операція, та з

   окупованого Російською Федерацією українського

   Криму.

 

 

 

 

 

 

 

Про це «Ваші ІНТЕРЕСи» повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

 

Під час нещодавнього засідання регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції до Житомирської області, заступник голови Житомирської ОДА  Ірина Супрун розповіла, що на Житомирщину переселенці спочатку приїжджали з Криму, а тепер - з Донецької та Луганської областей.

 

«Потік людей не зменшується. Тому в облдержадміністрації в каб. 120 увесь цей час працює робоча група зо збору інформації щодо координування населення з питань мобілізації, допомоги військовим, біженцям з Криму та переселенцям з Донецької і Луганської областей», - зауважила Ірина Супрун.

 

Робоча група штабу працює в цілодобовому режимі, діє телефон «гарячої лінії» з опрацювання звернень, збору та аналізу повідомлень – (0412) 47-44-69.

 

Також функціонує оперативний координаційний центр Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області, до якого можна звертатися з усіма питаннями, що стосуються переселенців зі Сходу за телефонами (працюють цілодобово):

101,

(0412)42-15-24,

(0412)24-38-24,

(0412)42-15-00.

 

На сьогодні в області прийнято та розміщено 1002 особи, з яких 658 з Донецької та Луганської областей, 344 – з Криму. З них 331 особа проживає в готелях, санаторіях (10 чол. в готелі «Житомир», 150 чол. в санаторії «Тетерів», 171 чол. в дитячому таборі «Віра. Надія. Любов»), решта 327 осіб розмістилися у родичів та близьких.

 

Продовжується робота щодо створення фонду об’єктів для розміщення громадян, які прибувають до нашої області. На сьогодні на об’єктах державної, комунальної форми власності можливе розміщення 729 осіб та 1350 осіб на об’єктах приватної форми власності (всього 2079 осіб). В обласних спеціалізованих закладах можливе розміщення 65 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Організоване та проводиться обстеження побутових умов на цих об’єктах, виконується робота щодо їх приведення в належний стан.

 

Громадськими та волонтерськими організаціями утворено Інформаційний центр допомоги тимчасовим переселенцям зі Сходу у Житомирській області, функціонує відповідний інтернет-ресурс dopomoga.zt.ua, на якому щодня оновлюється інформація про потреби переселенців, котрі вже проживають на території Житомирщини.

 

 

 

 

Регіональний координаційний штаб тісно співпрацює з громадськими та волонтерськими організаціями. Зокрема, активну роботу у питаннях надання допомоги переселенцям проводить обласна організація Всеукраїнського Об’єднання «Майдан», Обласна організація Товариства Червоного Хреста України та інші.

 

Для забезпечення соціального захисту громадян, які прибувають, шляхом надання додаткових соціальних гарантій у вигляді грошової допомоги та оплати послуг підприємств, установ, організацій, які приймають на тимчасове поселення громадян та здійснюють оздоровлення дітей, рішенням обласної сесії від 26.06.2014 №1221 затверджено Програму соціальної підтримки громадян, які прибувають з Автономної Республіки Крим та східних областей України на територію Житомирської області.

 

У рамках її реалізації у поточному році передбачено освоєння 2 млн гривень з обласного бюджету на зазначені вище потреби.

 

 

Фото - www.capital.ua

Джерело:

http://www.interesu.info/?action=news_inf&id=31992

 

 

Переглядів: 518 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024