Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 15 » Дози сонячного опромінення нагромаджуються впродовж життя і призводять до мутації клітин.
08:23
Дози сонячного опромінення нагромаджуються впродовж життя і призводять до мутації клітин.

НЕБЕЗПЕЧНЕ СОНЦЕ

 

Поки погіршення погоди не охопило всю країну, українці

активно смажаться на пляжах - вітчизняних та

закордонних. Дерматологи попереджають - інтенсивна

засмага обертається меланомою і раком шкіри.

 

 

 

 

 

 

 

 

Лише в Києві щодня фіксують двадцять нових недужих, із яких 18-ть - помирають упродовж 5-ти років.

 

 

Мода на засмагу з'явилась у 60-тих.Разом із легендарним купальником бікіні. Шкіра кольору бронзи стала синонімом здоров’я і краси. Однак медики певні - усе якраз навпаки.

 

Наслідки ударної відпуски - це пігментні плями і ранні зморшки. У дерматологів навіть термін є – фотостаріння, тобто сітка зморшок та виснаження шкіри.

 

Косметолог Вікторія Бершова запевняє - за десять років кількість уражених фотостарінням зросла утричі. Берегтися від засмаги умовляє наочною агітацією.

 

Найбільше засмага шкодить людям білошкірим зі світлим або рудим волоссям.

 

Сонцезахисні креми рятують від опіків, але від раку шкіри й меланоми захистити не здатні. Онкодерматолог Ольга Богомолець пояснює, що дози сонячного опромінення сумуються впродовж життя і призводять до мутації клітин.

 

Що більше сонячних опіків у дорослих - то вищий ризик раку шкіри, надмірна засмага в дітей провокує меланому. Вона виростає зі звичайної родимки. Смертність від меланоми в Україні становить 95%, у Сполучених Штатах – 5%.

 

Лариса Орехва, керівник дерматологічної клініки пояснює, що все це – через несвоєчасної діагностики новоутворених родимок на шкірі.

 

Киянка Оксана у групі ризику - на пляжі полежати любить, а на білій шкірі купа родимок. На руках усе гаразд, а от спину дерматолог радить сонцю не підставляти.

 

Щоби навчити людей відрізняти хворі родимки від здорових - ознаки переродження меланоми закодували словом - АКОРД. Насторожити мають: асиметрія родимки, зубчастні, рвані краї, неоднорідний колір, великий розмір і динаміка - себто будь-які зміни.

 

На ранніх стадіях і меланома, і рак шкіри лікуються вельми ефективно. Однак, дерматологи певні, ставлення до засмаги треба міняти. Бо відколи вона увійшла в моду - кількість хворих на меланому і рак шкіри щодесять років подвоюється.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://nedilya.at.ua/news/2009-06-12-6872

 

 

 

Переглядів: 581 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 10:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024