Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 16 » Про здоров’я бійців батальйону «Азов» дбає львівський лікар Степан Середа
06:03
Про здоров’я бійців батальйону «Азов» дбає львівський лікар Степан Середа

ПІД  СВИСТОМ  КУЛЬ

 

 

 

Відомий львівський лікар, керівник Львівського

обласного фізкультурно-лікувального диспансеру

Степан Середа добровільно поїхав на Схід і нині

очолює там медичну частину знаменитого

батальйону спеціального призначення «Азов», того

самого, який відновив українську владу у Маріуполі.

 

 

 

 

 

 

 

У розмові з кореспондентом Гал-інфо він зазначив, що бійці батальйону поступово самі здобувають собі зброю, засоби захисту і готові, якщо знадобиться, покінчити з війною на Донбасі за кілька днів.

 

 

 

 

За словами п. Степана, батальйон «Азов» у переважній більшості складається з мешканців Сходу України. Розмовляють вони однин з одним російською мовою.

 

 

 

 

«Є також добровольці з Центру і Заходу країни, є навіть росіяни і представники інших національностей, які не згодні із загарбницькою політикою Путіна. Я вражений патріотизмом і бойовим духом хлопців. Всі вони записалися до батальйону добровільно, готові захищати територію України навіть ціною власного життя. Це освічені люди, які знають по кілька мов. Є навіть бійці зі вченими ступенями», - зазначив він.

 

 

 

 

Після взяття Маріуполя батальйон дислокувався у Бердянську. Добровольці чергували на блокпостах, підтримували порядок. Однак найближчим часом батальйон планують перекинути в інше місце. Куди – таємниця.

 

 

 

 

«Плани по пересуванню батальйону «Азов» тримають у суворій таємниці. В інших підрозділах були випадки, коли інформація про пересування виходила зовні. На жаль, вони потім потрапляли у засідки. Це коштувало життя бійцям. Наш батальйон діє тишком-нишком: прийшли, взяли Маріуполь, тепер у місті українська влада», - каже він.

 

Усім необхідним бійців забезпечують переважно благодійники, підприємці, небайдужі люди.

 

«З медичних препаратів у нас є практично все, що потрібно: перев’язочні матеріали, антибіотики, знеболююче. Бракує  одягу, взуття. Але потрохи, завдяки благодійникам, отримуємо і це. Нещодавно надійшов вантаж військового одягу з Німеччини», – каже Степан Середа.

 

 

 

 

Завдяки благодійникам у бійців є навіть автомобілі, які вони власноруч перетворюють на броньовані.

 

 

 

 

Лікар каже, що автомати в батальйоні мають усі, навіть йому, лікареві, видали пістолет. Про зброю і захист бійці переважно дбають самі. «Вони власним коштом купують або ж десь дістають приціли й інші штукенції до автоматів. Те ж стосується бронежилетів, касок. Чогось надсучасного немає, але кожен намагається дістати якомога новішу каску чи бронежилет вищого ступеня захисту», - додав Степан Середа.

 

За його словами, бійці «Азову» не надто задоволені ходом АТО і початком переговорів з терористами: «Вони кажуть, що готові покінчити з війною за кілька днів, така можливість є. Але з Києва, певно, видніше. Їхні життя вирішили поберегти, і це, мабуть, правильно».

 

 

 

 

Наша довідка:

Степан Середа – давній друг Червоного Хреста. У той час, як Личаківська РО ТЧХ м. Львова щодня готувала програми для радіо «Милосердя і час», він був постійним коментатором на актуальні теми сьогодення. Тепер, коли настала ера Інтернету, п. Степан є у числі наших друзів у соцмережі «Facebook», завдяки чому можна завжди обмінятися оперативною інформацією і мати свіжі новини із зони АТО. Побажаймо ж п. Степану, щоб ворожі кулі обминали його, і він швидше повернувся додому з перемогою!

 

 

Фото - зі сторінки у Фейсбук Stepan Sereda

Джерело:

http://galinfo.com.ua/news/165781.html

 

Переглядів: 880 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 15:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024