Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 17 » Благодійність Чигиринської громади на Черкащині досягає 100-тисячного рубежу
20:45
Благодійність Чигиринської громади на Черкащині досягає 100-тисячного рубежу

НАЩАДКИ  БОГДАНОВОГО  КРАЮ


 

В Чигиринському районі на Черкащині триває

благодійний марафон на підтримку воїнів АТО,

який розпочався на початку липня.

 

 

 

 

 

 

 

 

За цей час волонтери, в ряди яких уже влилася активна молодь міста і району, бійці ГО «Бастіон» та Народна самооборона, зібрали більше 95 тисяч гривень. В останні 4 дні цього тижня добровольці благодійного «фронту» зібрали 5 тисяч добровольчих пожертв від чигиринців та гостей міста. Ведеться активна агітаційна робота щодо збору продовольства для гуманітарної допомоги солдатам АТО.

На прохання голови Чигиринської РДА Олександра Дісканта волонтери підтримали організовану обласною владою акцію направлення гуманітарної допомоги для солдатів АТО і 15 липня доправили продукти харчування від Чигиринщини у Кам'янку, де вантаж було долучено до загальнообласної продовольчої колони в «гарячі точки» України.

Майже щоденно у ці дні ми «одягали» наших чигиринських солдатів. Так, днями знову відправився на місце служби, нині солдат, а в недавньому минулому лікар Чигиринської ЦРЛ, Олександр Білик, який перебував у короткотривалій відпустці вдома. Зношені за час нелегкої небезпечної ратної роботи одяг і взуття допоміг замінити на нові благочинець і один з найактивніших волонтерів отець Василь Циріль. Переобмундирували у нове і солдата-відпускника Віктора Лютенка. Відбувши у місце дислокації своїх частин, хлопці повезли з собою і продовольчі набори та деяку амуніцію. Раніше помагали перевдягатися і Віталію Рясіченку, Анатолію Мар'янову та деяким іншим солдатам, імена яких, із зрозумілих причин, не можемо вказувати.

Як можемо, намагаємось забезпечити й інші потреби вояків АТО. Зокрема щодо амуніції та засобів захисту. За час благодійного марафону придбано 15 бойових бронежилетів із титановими пластинами та чимало так званих «розгрузок» (що до останніх, то лише одне велике замовлення ми профінансували в розмірі 7,5 тис. грн.)

В діючі частини було направлено 5 радіостанцій, потужні налобні ліхтарики, військові біноклі, 10 комплектів водозахисного одягу та 10 пар берців.

Виділили і частину коштів (6 тис.грн.) на придбання дороговартісного тепловізора.

Серед земляків та людей, які пов'язали свою долю з Чигиринщиною є люди, котрі не скупляться ділитися. Так, один із ініціаторів марафону приватний підприємець Олексій Семенов бере неабияку участь, намагаючись забезпечити потребу в пристроях нічного бачення та в лазерних тепломірах тощо.

Нині є замовлення на міношукач і цей пристрій з особистого «арсеналу» Олексія Леонідовича уже готовий до відправки, хоча сам його господар по-чоловічому волів би не розповідати про свої пожертви та волонтерські поїздки у зону АТО. З ним всі ці речі постійно доправляють, зокрема в «Айдар», Василь Циріль та Олександр Деркач.

А рацівчанин Григорій Кисорець, заядлий мисливець і любитель зброї, щедро поділився «перлиною» свого арсеналу – фірмовим снайперським прицілом європейського виробництва, за що хлопці з «Айдару» дякували пану Григорію зі сльозами на очах.

Банк предметів першої необхідності нині збирає на наше прохання і голова обласного Товариства Червоного Хреста, депутат обласної ради Іван Гретченко.

Днями виділено і кошти для придбання арбалетів, які солдати АТО використовують для розмінування.

Нині марафон продовжується, поширюється просторами Богданового краю. На часі – збір харчування, ліків, предметів побуту і гігієни. Хоча кошти на військову амуніції і прилади не знімаються з порядку денного.

Автори - Наталя Лебеденко, Богдан Кучеренко

Фото - з архіву ГО «Бастіон»

Джерело:
http://www.remarka.net.ua/temy/miscevi-novyny/3784-blagodijnist-chygyrynskoji-gromady-dosjagaje-100-tysjachnogo-rubezhu.html

Переглядів: 575 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024