Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 17 » Уряд Японії надав гуманітарну допомогу біженцям зі Сходу
21:08
Уряд Японії надав гуманітарну допомогу біженцям зі Сходу

ВІД  НАРОДУ ЯПОНІЇ

 

     

     Як ми уже повідомляли, сьогодні, 17 липня, 

     у Києві відбулась офіційна церемонія передачі

    гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним

    особам від уряду Японії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Офіційна церемонія передачі гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам від Уряду Японії відбулася сьогодні в Товаристві Червоного Хреста України.

 

 

 

 

Уряд Японії надав 140 тис. дол. дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) для забезпечення наборів особистої гігієни внутрішньо-переміщеним особам.

 

 

 

 

 

Товариство Червоного Хреста України отримало 120 тис. швейцарських франків (близько 134 тис. дол.) для забезпечення тимчасового притулку у вигляді наметів сім’ям у Донецькій і Луганській областях.

 

 

 

 

Згідно з офіційною статистикою, управління верховного комісара у справах біженців ООН в Україні наразі нараховується близько 87,5 тис. внутрішньо-переміщених осіб, третина з яких діти.

 

 

 

 

“Набори для особистої гігієни включають в себе прості, проте життєво важливі речі для дітей та їх сімей, яким довелося залишити свої домівки у зв’язку зі збройним конфліктом на Сході України. ЮНІСЕФ вже надав близько 1 тис. гігієнічних наборів дітям та їхнім сім’ям і завдяки допомозі від уряду Японії ми зможемо надати ще 3 тис. таких наборів”, - сказав заступник голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Руді Лухманн.

 

 

 

 

 

Міністр закордонних справ Японії Фуміо Кішіда зазначив, що його країна щиро допомагає і буде надалі допомагати Україні впоратися з тяготами, викликаними непростою ситуацією на південному сході країни. Він озвучив офіційну статистику Управління Верховного комісара у справах біженців Організації Об'єднаних Націй в Україні (УВКБ ООН), за якою в даний час в країні налічується близько 87,5 тис. внутрішньо переміщених осіб, і третина з них - діти. Тому не дивно, що іншу частину гуманітарної допомоги Україні Японія передала дитячому фонду ЮНІСЕФ. Це набори особистої гігієни для дітей і дорослих. У 400 коробках можна знайти абсолютно все необхідне на перший час - від шпильки до памперсів.

 

 

 

 

 

 

 

Іван Усіченко, президент Товариства Червоного Хреста України додав: “До кола осіб, котрі попадають під опіку Червоного Хреста, в останні кілька місяців входять внутрішньо переміщені особи, а серед них діти, жінки, неповні родини з дітьми, ослаблені, літні люди. Ця категорія громадян, потребує особливої уваги, захисту їхньої людської гідності, життя і здоров’я. Допомога Уряду Японії для полегшення страждань людей, які змушені покинути рідні місця, надзвичайно важлива і вчасна”.

 

 

 

 

 

 

Іван Гнатович також сказав, що дуже хвилювався, щоб вантаж не затримали на кордоні, але все прийшло вчасно. Куди саме поїдуть подаровані намети - в самий найближчий час Товариство Червоного Хреста України вирішить разом з рятувальниками. Кожен з 400 наметів, переданих в дар японським урядом, - якісний притулок для сім'ї; намет розрахований на п'ять чоловік. 

 

 

 

 

 

У свій час, коли трапилася після землетрусу в Японії аварія на АЕС в 2011 р., Іван Усіченко, на чолі делегації ТЧХУ, вручав у Токіо президенту Японського Червоного Хреста такий же чек на отримання пожертв, які збирали тоді по всій Україні. І ось колесо Фортуни гойднулося, і тепер уже ми у становищі прохачів.

 

 

 

 

Гуманітарна допомога від Уряду Японії буде направлена до тих регіонів України, де є найбільша концентрація внутрішньо переміщених осіб, а саме Харківська, Донецька та Луганська області. 

 

 

 

 

Як повідомлялося, Уряд Японії у рамках співпраці з Україною планує надати нашій державі підтримку та сприяння в економіці, проведенні реформ та у допомозі переселенцям.

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк, Київ-Львів

 

 

Переглядів: 739 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024