Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 18 » Організатори охорони здоров’я навчились надавати екстрену медичну допомогу населенню
13:13
Організатори охорони здоров’я навчились надавати екстрену медичну допомогу населенню

ОНОВЛЕННЯ  ЗНАНЬ

 

Вперше, керівники закладів охорони здоров’я

Львівщини підвищували післядипломний рівень

знань з питань функціонування служби екстреної

медичної допомоги, в рамках курсів тематичного

удосконалення «Організація надання екстреної

медичної допомоги населенню на дошпитальному

та ранньому шпитальному етапах».

 

 

 

 

 

 

 

Навчання відбулось у навчально-тренувальному відділі Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

 

Слухачами циклу були керівники та заступники керівників закладів охорони здоров’я Львова та Львівської області — первинного, вторинного та третинного рівня надання медичної допомоги населенню, а також завідувачі відділів та лікарі-практики різних спеціальностей.

 

Цикл тематичного удосконалення проходив згідно навчального плану організаторів охорони здоров’я, який підготували фахівці Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги спільно з кафедрою організації та управління охорони здоров’я факультету післядипломної освіти ЛДНМУ ім. Д. Галицького .

 

Метою циклу було ознайомлення медичних працівників з передумовами для проведення реформування системи екстреної медичної допомоги, узагальнити, систематизувати та поглибити знання слухачів з актуальних питань організації надання екстреної медичної допомоги населенню, вивчення нормативно-правової бази та опанування відповідних управлінських навичок.

 

Організатори охорони здоров’я ознайомились з європейською та світовою системою організації, управління та надання екстреної медичної допомоги, стандартами та моделями надання допомоги на дошпитальному етапі, новими розробками у медицині невідкладних станів, сучасним наземним санітарним транспортом та його обладнанням, а також організацію роботи служб екстреної медичної допомоги у розвинених країнах із використанням повітряного санітарного транспорту.

 

 

 

 

Теоретична частина циклу супроводжувалася показом слайдів та відеоматеріалів. Окрім цього, слухачі мали можливість відпрацювати практичні навички за допомогою тренувальних манекенів, муляжів та медичних виробів. Зокрема, відпрацьовували навички надання  екстреної медичної допомоги у випадку аварій, нещасних випадків у побуті, на роботі, на вулиці, при раптових захворюваннях, травмах тощо.

 

Слухачам буди складені «екстрені ситуації», де були пацієнти та потерпілі у критичних станах. Курсанти повинні були не лише надати медичну допомогу потерпілим, але й як керівники, організувати та управляти процесом порятунку пацієнтів, продемонструвати свої знання як керівника медичного закладу в організації алгоритмічних дій персоналу при поступленні в установу великої кількості пацієнтів, вміння комунікувати з рятувальними службами та чітке подання інформації згідно затверджених нормативних актів.

 

 

Фото – Ольги Мельник

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Джерело:

http://guoz.lviv.ua/ukr/news/lvivnews/3620.html

Переглядів: 664 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 18:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024