Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 18 » На базі бронеавтомобіля «Козак» створили «швидку» допомогу
19:43
На базі бронеавтомобіля «Козак» створили «швидку» допомогу

У М І Л Ь Ц І

 

   

   Конструктори Миколаївського бронетанкового

   заводу створили першу в Україні броньовану

   «швидку» допомогу на базі БТР-70.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це вже повідомляло видання AUTO-Consulting.

 

Однак, як виявилося, пальму першості в цьому питанні може оспорювати ще одна вітчизняна розробка - «швидка» допомога на базі броньовика «Козак».   Питання про бронювання машин «швидкої» допомоги у деяких викликає подив: це ж не танки, навіщо?

 

Дійсно «швидкі» безпосередньо не беруть участь у бойових діях. Більше того, за міжнародними нормами і всіляких міжурядових угод і конвенцій, машини з Червоним Хрестом не можна обстрілювати.

 

Але ще з часів Другої Світової війни, ці правила дотримувалися, м'яко кажучи, не завжди. А сьогодні, подібне порушення, здається, стало нормою. Якщо поранених вдалося вивезти з під обстрілу з поля бою, то це - ще не гарантія, що медичну карету НЕ обстріляють по дорозі в лікарню.

 

Не випадково, в зоні АТО, як «швидкі» іноді використовують броньовані банківські автомобілі. Приблизно такою логікою керувалися в НВО «Практика», коли створювали «швидку» допомогу на базі своєї власної розробки - броньовика «Козак».

 

Тільки на відміну від «Козака», створеного на базі Iveco, «швидкі» допомоги пропонують робити на базі ГАЗ - 66.

 

 

По-перше, - це дешевше. На армійських складах МО в законсервованому стані вже є такі машини, і їх не треба спеціально закуповувати. По-друге, - це швидше, ніж чекати поставок з-за кордону. По-третє, - в армії є досвід експлуатації та обслуговування такої техніки.   

 

 

 

 

А у НВО «Практика» є досвід оснащення автомобілів «швидкої» допомоги реанімаційним та іншим спеціальним обладнанням. Підприємство вже не раз вигравало тендери і оснащує всім необхідним карети «швидкої» допомоги та транспорт МНС.

 

Один з останніх проектів - більше тисячі переобладнаних «швидких» - це наймасштабніший в історії України тендер із закупівлі «швидких», частина з яких ще стоїть у дворі підприємства.  

 

Поки що НВО «Практика» - єдине підприємство, що має досвід і вміє монтувати обладнання «швидких» на броньовики. До слова, щоб продемонструвати свої можливості, НВО пропонує безкоштовно забронювати один автомобіль «швидкої» допомоги.

 

Відповіді від відповідних відомств поки що немає.

 

 

Фото - www.autoconsulting.com.ua

Джерело:

http://www.autoconsulting.com.ua/article.php?sid=31090

 

 

Переглядів: 795 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024