Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 21 » Для поранених і вимушених переселенців на Донеччині виділили 2,5 мільйона гривень
21:39
Для поранених і вимушених переселенців на Донеччині виділили 2,5 мільйона гривень

БІЗНЕС І ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ

 

Пожертвувані  кошти йдуть на розміщення

вимушених переселенців та придбання ліків

для лікарень, які приймають постраждалих

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1,9 мільйона гривень виділила Донецька паливно-енергетична компанія (ДТЕК) для проживання та харчування в санаторіях-профілакторіях, на базах відпочинку 300 жінкам і дітям з місць, де ведуться бойові дії. Крім того в червні-липні 2014 ДТЕК перерахував 647 тисяч гривень на придбання медикаментів для лікарень в Донецьку, Курахово, Щастя, Слов'янську, Краматорську та інших містах Донецької та Луганської областей.

 

«ДТЕК Сервіс, який управляє всіма соціальними об'єктами ДТЕК, допоміг з житлом і харчуванням людям, які змушені кинути будинки через активні бойові дії. Майже 300 осіб компанія розселили на базах відпочинку, в санаторіях-профілакторіях на безпечній території. Серед них і члени сімей співробітників ДТЕК Донецькобленерго, ДТЕК Луганської ТЕС і просто жителі  міст, звідки виїхали через збройний конфлікт вимушені переселенці. На оплату проживання та харчування переселенців ДТЕК виділив 1,9 мільйона гривень», - повідомляє прес-служба компанії.

 

Відзначається, що ДТЕК перейшов від точкової допомоги у придбанні медикаментів для лікарень у зоні АТО до системного вирішення цієї проблеми.

 

«ДТЕК підписав договір з міжнародною організацією Червоний Хрест в особі Донецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. ДТЕК і Червоний Хрест спільно допомагають лікарням у Донецькій області, які надають допомогу постраждалим, де різко збільшилася кількість поранених в містах Донецьку, Курахово, Слов'янську, Краматорську та інших населених пунктах», - зазначають у компанії.

 

На сьогоднішній день сума вже наданої фінансової допомоги лікарням, які приймають переселенців і лікують поранених, склала 647 тисяч гривень:

 

• 500 тис. грн ДТЕК перерахував в червні та липні 2014 року Донецькій обласної організації Товариства Червоного Хреста України для придбання лікарням необхідних ліків. Так, 18 липня на 38 тис. грн з перерахованих Червоному Хресту коштів було закуплено і доставлено медикаменти за списком-заявкою від місцевої влади м. Курахово. Курахівська міська лікарня надає допомогу не тільки городянам, а й 600 переселенцям з Мар'їнки. Незважаючи на це, вже більше двох тижнів не може нічого придбати в лікарню через те, що рахунок виконкому заблокований Держказначейством. У Курахівській лікарні лікуються поранені мирні жителі з Мар'їнки, а також переселенці з інших місць, багато з яких страждають хронічними захворюваннями. Серед них є також і діти;

 

• 127 тис. грн ДТЕК заплатив на прохання лікарень Донецька для придбання необхідних медикаментів;

 

• 20 тис. грн від ДТЕК Луганської ТЕС пішли на придбання ліків за цільовою заявкою від міської лікарні з м.Щастя, де також лікуються постраждалі в результаті боїв мирні мешканці. Тепер у лікарні є медикаменти для анестезії, післяопераційного відновлення хворих і засоби для надання термінової (ургентної) допомоги.

 

Нагадаємо, що в 2013 р. ДТЕК направив 31,4 мільйона гривень на фінансування програм з охорони здоров'я і підтримку лікарень в містах, де є підприємства компанії.

 

У 2014 р. на ці цілі заплановано 14,6 мільйона гривень. Надана зараз допомога виділяється понад заплановані програми.

 

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.segodnya.ua/regions/donetsk/kompaniya-dtek-vydelila-25-milliona-dlya-ranenyh-i-bezhencev-v-donbasse-538602.html

 

Переглядів: 830 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024