Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 22 » ЗМІ: Червоний Хрест вважає події на Донеччині "війною" - винних можуть судити за воєнні злочини
16:42
ЗМІ: Червоний Хрест вважає події на Донеччині "війною" - винних можуть судити за воєнні злочини

НЕ ЗБРОЙНИЙ КОНФЛІКТ,  А – В І Й Н А!

 

За конфіденційною правовою

оцінкою Червоного Хреста

події на Донбасі визначають

"війною". Це надає право 

для притягнення винних

до відповідальності за воєнні

злочини у міжнародних судах.

 

 

 

 

 

 

 

Не просто "стрілянина", "зіткнення", "операція", а  В І Й Н А  - саме таку конфіденційну правову оцінку подіям на Сході України дали у Червоному Хресті.

 

Про це у вівторок, 22 липня, повідомляє інформагенція Reuters.

 

Таке визначення відкриває можливість для відкриття проваджень у воєнних злочинах з подальшим розглядом у міжнародних судах, в тому числі і щодо очевидного збиття літака Малайзійських авіаліній.

 

"Зрозуміло, що іде міжнародний конфлікт, отже найвірогідніше, що це воєнний злочин", - прокоментував один із західних дипломатів, слова якого наводить Reuters.

 

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (ICRC) вважають головним вартовим Женевських конвенцій, які визначають правила ведення воєнних дій. Його оцінку того, коли конфлікт переходить зі стадії стихійного насильства у збройне протистояння бере до уваги ООН.

 

"У структурі ООН вони займаються цим визначенням. По-суті вони вартові гуманітарного права", - пояснює представник ООН.

 

Юридичні наслідки

 

Досі Міжнародний Комітет Червоного Хреста публічно не виступав з юридичною оцінкою подій на Донеччині, не називаючи їх ні громадянською війною, ні зовнішньою агресією. Але у конфіденційних контактах з Україною та Росією представники МКЧХ повідомили про своє трактування подій.

 

"Наша кваліфікація подій була конфіденційна й озвучена на двосторонньому рівні контактів. Публічно ми її не обговорюємо", - сказала речниця Комітету Анастасія Ісюк, слова якої цитує Reuters.

 

 

Аналітики нагадують, що визначення конфлікту війною має далекосяжні юридичні наслідки, адже всі сторони конфлікту тепер можуть бути притягнуті до відповідальності за воєнні злочини. Підозрюваних може бути затримано і закордоном, адже деякі країни поважають "універсальну юрисдикцію" на право затримання осіб, підозрюваних у воєнних злочинах.

 


Як відомо, російський президент Путін раніше називав конфлікт на Сході України "громадянською війною", тоді як у Києві заявляють про зовнішню агресію проти України.

 

Наша довідка:

Таке визнання змінює відповідальність учасників протистояння, які відтепер визнаються комбатантами. Дотепер лише українську армію можна було судити за можливі "воєнні злочини".

 

Віднині - це поняття поширюватиметься і на учасників незаконних військових формувань. Їх можна буде оголошувати у міжнародний розшук і заарештовувати за межами України.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://styknews.info/novyny/polityka/2014/07/22/zmi-chervonyi-khrest-vvazhaie-podii-na-donbasi-viinoiu-vynnykh-mozhut-sud

 

 

 

 

Переглядів: 708 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 21:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024