Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 22 » Українські медичні вузи посилять підготовку сімейних та військових лікарів
18:13
Українські медичні вузи посилять підготовку сімейних та військових лікарів

ПОЛІПШИТИ  КАДРОВЕ  ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

 

   

   Про це повідомив в.о. директора Департаменту

   персоналу, освіти та науки МОЗ України

   О.Волосовець під час брифінгу в ІА «Укрінформ»,

   присвяченому перебігу вступної кампанії у вищі

   медичні навчальні заклади.

 

 

 

 

За його словами, нині в національній системі охорони здоров’я працює понад 188 тис. лікарів, при цьому дефіцит медичних кадрів складає 41,5 тис осіб, а загальний показник укомплектованості у 2013 році становив лише 82,5%. Україні вкрай необхідні сімейні лікарі, лікарі невідкладних станів і як, на жаль, показали події в країні, військові лікарі, підготовка яких фактично була знищена. Особливо актуальною проблемою сьогодні є кадрове забезпечення закладів охорони здоров’я у сільській місцевості.

 

«Концепція побудови нової національної системи охорони здоров'я України, розроблена командою Міністра охорони здоров’я України Олега Мусія, передбачає якісне кадрове забезпечення галузі, насамперед, на селі, де має розвиватися система місцевих стимулів для лікарів. І в цій системі координат місцеві громади зможуть турбуватися, берегти та любити свого лікаря – саме до цього ми прагнемо і сподіваємося, що таке ставлення дозволить заповнити понад сім тисяч вакансій лікарів на селі», - зазначив Олександр Волосовець.

 

Він повідомив, що аби усунути існуючі диспропорції між рівнями надання медичної допомоги в сільській місцевості та містах нині працевлаштовано 4,2 тисячі лікарів, практично 100 % від загального випуску студентів, які готувались за державним замовленням. Більше половини з них скеровано до закладів охорони здоров’я сільської місцевості, зокрема центрів первинної медико-санітарної допомоги. Тому МОЗ України збільшило державне замовлення на підготовку лікарів і цього року – обсяг прийому на лікарські спеціальності за напрямом «Медицина» становить 5 165 осіб, що на 597 осіб більше, ніж у 2013 році.

 

«Саме це обумовлює особливості теперішньої вступної кампанії до вищих медичних навчальних закладів, для ефективного забезпечення якої в МОЗ України створений оперативний штаб, а у кожному медичному виші працюють «гарячі» телефонні лінії, що дозволяє оперативно вирішувати проблеми перебігу цьогорічної вступної кампанії», - повідомив журналістам Олександр Волосовець та поінформував, що нині до медичних навчальних вузів вже подано понад 73 тисячі заяв від абітурієнтів.

 

Зокрема, станом на 21 липня 2014 року, до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця подано 12 715 заяв, до Вінницького національного медичного університету ім. М. Пирогова – понад 9,6 тис. заяв, до Львівського національного медичного університету – понад 7,7 тис. заяв, до Харківського національного медичного університету – майже 5 тис. заяв тощо. Найбільші конкурси (20-30 абітурієнтів на місце) спостерігаються на фармацевтичні спеціальності, медичну психологію та стоматологію.

 

«Понад 60 відсотків заяв претенденти подали у електронному вигляді, що дуже зручно як для абітурієнтів, так і для приймальних комісій, в подальшому цей напрямок ми будемо активно розвивати», - констатував Олександр Волосовець.

 

 Прес-служба МОЗ України

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://guoz.lviv.ua/ukr/news/moznews/3631.html

 

Переглядів: 751 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 21:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024