Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 24 » Україна: МКЧХ закликає всі сторони дотримуватися норми міжнародного гуманітарного права
11:02
Україна: МКЧХ закликає всі сторони дотримуватися норми міжнародного гуманітарного права

ВІЙНА І МІЖНАРОДНЕ ГУМАНІТАРНЕ ПРАВО

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста стурбований

наслідками конфлікту на сході України для цивільних осіб.

 

 

 

 

 

 

 

 

Директор Головного управління МКЧХ з оперативної діяльності Домінік Штілхарт прибув на Україну для обговорення із зацікавленими сторонами як обстановки в цілому, так і необхідних зусиль з репатріації тіл жертв катастрофи літака "Малазійських авіаліній", що сталася 17 липня 2014 р.

 

 "Через бойові дії на сході України як і раніше страждають цивільні особи, і ми закликаємо всі сторони дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права, відомого також як право збройних конфліктів, - сказав Домінік Штілхарт. - Ці норми і принципи стосуються всіх сторін в не міжнародних збройних конфліктах на території України і обмежують засоби і методи війни, які сторони можуть використовувати ".

 

МКЧХ вже довів до відома сторін ті проблеми, що викликають його стурбованість, в рамках двостороннього діалогу з ними, а також нагадав їм про те, що за будь-яких обставин необхідно проводити розподіл між цивільними особами і особами, які беруть безпосередню участь у бойових діях.

 

МКЧХ знову нагадує про те, що, згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, нападів можуть зазнавати тільки військові цілі, але не цивільні особи і не цивільні об'єкти, такі як житлові будинки, школи, медичні установи та транспорт, місця, що служать притулком, або місця відправлення культу.

 

Норми міжнародного гуманітарного права також наказують поважати і захищати цивільне населення та осіб, які не беруть участь у бойових діях, або припинили таку участь, такі як хворі, поранені, особи, які тримаються під вартою. Вони мають право на повагу їх гідності за будь-яких обставин.

 

Норми міжнародного гуманітарного права також вимагають вживати всіх можливих заходів з пошуку померлих, запобігання розкрадання їх особистих речей та передачі родичам останків для поховання.

 

Після жахливої ​​трагедії, що сталася 17 липня, МКЧХ запропонував як уряду України, так і представникам самопроголошеної Донецької народної республіки свої послуги по роботі з останками загиблих.

 

"МКЧХ готовий сприяти переміщенням і діяльності фахівців доти, поки не буде завершена їх робота і не будуть зібрані і упізнані останки всіх жертв", - заявив Домінік Штілхарт.

 

Сторони в конфлікті повинні забезпечити дотримання максимально високих стандартів при пошуку та зборі останків, роботі з ними та їх упізнання, а також інформувати родичів загиблих про хід цих дій протягом усього процесу.

 

Додаткову інформацію можна отримати, звернувшись до:

Анастасія Ісюк, МКЧХ Женева, тел: +41 22 730 30 23 or +41 79 251 93 02

Андре Лорш, МКЧХ Київ, тел: +380 671 182 481

Або відвідайте: www.icrc.org

Слідкуйте за новинами МКЧХ: facebook.com/icrc та twitter.com/icrc

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.icrc.org/rus/resources/documents/news-release/2014/07-23-ukraine-kiev-call-respect-ihl-repatriate-bodies-malaysian-airlines.htm

 

Переглядів: 655 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024