Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 26 » У Росії готуються викрадати українців в Україні. "Нехай наші парашутисти зловлять Яроша і Турчинова в Києві"
09:40
У Росії готуються викрадати українців в Україні. "Нехай наші парашутисти зловлять Яроша і Турчинова в Києві"

ЕРА  КОМАНДОС  УЖЕ  НА  ПОРОЗІ

 

 

Глава СКР Олександр Бастрикін в Петербурзі, виступаючи перед своїми

підлеглими, вперше визнав можливість того, що російські правоохоронці

можуть негласно вивезти з України міністра Авакова, губернатора

Коломойського, лідера «Правого сектору» Яроша.

 

 

 

 

 

 

 

Вони потрібні комітету для слідства і суду. На допомогу Бастрикіну - досвід зарубіжних спецпідрозділів по вилову злочинців. У перспективі до Росії доставлять всіх, кого СКР вважатиме причетним до подій в Україні. І не тільки.

 

Колегія Слідчого комітету пройшла 24 липня в Таврійському палаці Петербурга. Услід за винесенням прапорів та виконанням російського гімну глава відомства Олександр Бастрикін з підкресленою емоційністю поділився планами на Україну. Точніше, про розслідування кримінальних справ про заборонені методи війни, публічні заклики до тероризму, вбивства російських журналістів.

 

Акуратно, але з усією очевидністю дав зрозуміти: Авакова, Коломойського, Яроша та інших можуть вивезти до Росії таємно і насильно, без дипломатичної бюрократії.

 

Під розслідування українських подій глава СКР ще в березні створив спеціалізоване управління. У нього входять десятки слідчих. Їм допомагають підрозділи всіх регіонів, куди прибувають жителі України.

 

«Управління діятиме доти, поки всі українські військові та націоналісти, які вчиняють злочини проти мирних громадян, не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, - обіцяв Бастрикін. - Фашисти в 41-му році не думали, що так закінчиться. А закінчилося дуже сумно. Історія дає нам право вести розслідування. Скоро будуть нові затримання».

 

Досі міркування про фактичне притягнення за російським Кримінальним кодексом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського, лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша, військовослужбовців, членів Нацгвардії, льотчиків, артилеристів, снайперів були з розряду кухонних, пише Фонтанка.ру.

 

За нормами міжнародного права країна не видає своїх громадян. Шанси на видачу, і це розуміють рядові слідчі, нульові. Ще менше перспективи у запитів на фігурантів «військових» справ. Залишається одне - доставити самостійно.

 

Олександр Бастрикін озвучив цю ідею: «Можливо, найближчим часом потрібно розробити додаткові законодавчі механізми, що дадуть змогу ефективно забезпечувати затримання іноземних громадян, що переховуються від російського правосуддя на території іншої держави, внести доповнення до Кримінально-процесуальний кодекс для визначення чіткого алгоритму дій слідчого, а також внесення змін до статті 12 Кримінального кодексу «Дія кримінального закону щодо осіб, які вчинили злочини поза межами Російської Федерації». Треба взяти приклад з американських, європейських колег і створити механізм роботи в подібній ситуації ».

 

Як пояснив «Фонтанці» адвокат Зограб Габрієлян, суть заяви в тому, що Слідчий комітет потребує повноваженнях віддавати доручення щодо проведення оперативно-розшукових заходів за кордоном.

 

«На даний момент в Росії, на відміну від інших держав, такого механізму немає. Видача підозрюваних і звинувачених проходить по дипломатичних каналах в рамках угод про правову допомогу. Якщо законодавчо повноваження СКР затвердять, він отримає право обходитися своїми силами, без міжнародних договорів ».

 

Адвокат Олександр Афанасьєв, однокурсник Бастрикіна по СПбДУ, план негласних операцій по затриманню і доставлених до Росії фігурантів-іноземців в бесіді з кореспондентом «Фонтанки» підтримав:

 

- Нехай наші парашутисти зловлять Яроша і Турчинова у Києві. Повинні ж ми захищати своїх громадян. Злітали ж свого часу американці у Панаму, привезли президента у Флориду, засудили, і нічого. Бо якщо поступимося Новоросію, Крим - наступний.
 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://expres.ua/news/2014/07/26/110407-rosiyi-gotuyutsya-vykradaty-ukrayinciv-ukrayini-nehay-nashi-parashutysty

 

Переглядів: 550 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 15:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024