Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 26 » Сепаратистів може судити Міжнародний кримінальний суд у Гаазі - комісар ООН з прав людини
22:47
Сепаратистів може судити Міжнародний кримінальний суд у Гаазі - комісар ООН з прав людини

ЗЛОЧИНИ  ПРОТИ  ЛЮДЯНОСТІ

 

 

Сепаратисти у Східній Україні зобов'язані

дотримуватися норм міжнародного права

та захищати мирне населення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це заявила верховна комісарка ООН з прав людини Наві Піллей в інтерв´ю інформаційній агенції epd, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

 

 

"Якщо вони цього не роблять, то міжнародна спільнота може притягнути їх до відповідальності. Ми маємо Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, який діє і стосовно цих груп", - сказала Н.Піллей.

 

 

 

 

Усі уряди, які мають вплив на сепаратистів, мають його застосовувати, зауважила комісар ООН.

 

"Мій Верховний комісаріат ООН із прав людини застерігає багатьох лідерів повстанців, що порушення міжнародного права має наслідки. Приміром, ми попередили повстанців у Південному Судані, і деякі ватажки дійсно приструнили свої підрозділи", - відповіла Н.Піллей на запитання, якими ще засобами впливу на групи повстанців і сепаратистів у різних країнах світу володіє міжнародна спільнота.

 

 

Вона зауважила, що в Україні експерти ООН задокументували масштабні порушення прав людей. Людям, які перебувають у скрутних ситуаціях, вона радить звертатися безпосередньо до фахівців ООН та розповідати про порушення їхніх прав. За її словами, відповідний комісаріат Організації об'єднаних націй реагує дуже швидко: після спалаху конфлікту у Східній Україні фахівці ООН відразу прибули на місце, щоб розпочати роботу.

 

 

Водночас Н.Піллей вказала на те, що Організація об'єднаних націй іноді запізніло реагує на спалахи конфліктів та насилля у різних країнах світу.

 

"ООН могла би більше робити для запобігання порушенням прав людей. Це невдача. Об'єднані нації часто виступають тільки після спалаху конфліктів та насилля", - констатувала верховна комісарка.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1369591-separatistiv-mozhe-suditi-mizhnarodniy-kriminalniy-sud-u-gaazi-komisar-oon-z-prav-lyudini

 

Переглядів: 589 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024