Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 27 » Україна - учасник міжнародної школи із швидкого реагування на НС Білоруського Червоного Хреста
18:46
Україна - учасник міжнародної школи із швидкого реагування на НС Білоруського Червоного Хреста

ОБМІН  ДОСВІДОМ

 

 

17 липня в Воложінському районі Мінської області

пройшла Третя міжнародна школа з підготовки

до реагування на надзвичайні ситуації і розшуку

Білоруського Товариства Червоного Хреста,

повідомило інформаційне агентство БелаПАН.

 

 

 

 

 

 

 

 

У навчаннях взяли участь представники підрозділів НС Литви, Латвії, Німеччини, Австрії та України, яку представляв Харківський загін першої допомоги Червоного Хреста. Цей колектив добровольців брав участь у наданні допомоги при заворушеннях і обстрілі у Харкові.

 

 

 

 

За легендою, діти з піонерського табору розпалили багаття, в якому через якийсь час пролунав вибух артилерійського снаряду часів Другої світової війни. З оперативного повідомлення: 35 поранених, 5 загиблих і 10 зниклих безвісти дітей. Через 10 хвилин загін НС Червоного Хреста повинен опинитися на місці трагедії. Постраждалим надають першу допомогу, доставляють до карети швидкої допомоги і приступають до розшуку зниклих.

 

 

У рамках навчань було відпрацьовано і здано своєрідний іспит щодо взаємодії роботи з МНС, системою охорони здоров'я і т.д.

 

Один з організаторів навчань, представник БТЧХ Андрій Богданов повідомив, що мета школи - відпрацювати принципи взаємодії загонів Червоного Хреста різних країн.

 

 

 

І учасники міжнародних навчань з цим завданням успішно впоралися.

 

За словами старшого викладача кафедри НС Командно-інженерного інституту МНС Білорусі Максима Тихонова, навчання пройшли непогано. Він у цілому оцінив їх позитивно.

 

«Єдине зауваження: вийшла заминка з початком проведення рятувальних робіт, коли всі скупчилися біля одного потерпілого, а не розподілилися далі», - підсумував викладач.

 

 

 

Непомітно збігли дні змагань. Прийшов час прощатися. 

 

Волонтер обласної організації Червоного Хреста Харкова Варвара Фоміна висловила подяку Мінській та Гомельській організаціям БТЧХ за запрошення в школу і сприяння у її проведенні на високому рівні.

 

«Ми з великими труднощами вибралися з Харкова і доїхали сюди, - зізналася вона. - Навчання - це школа виживання, і вона дасть нам великий досвід, що як ніколи важливо зараз для українців. Сподіваюся, що отримані тут знання ми зможемо передати нашим колегам в Харкові, Києві, Луганську. В Україні подібних шкіл поки що ще немає».

 

 

Фото – прес-служби Харківської ОО ТЧХ України

Джерело:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1327

 

 

 

Переглядів: 612 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024