Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 30 » У Львові триває конференція з планування навчань "Репід Трайдент-2014"
20:22
У Львові триває конференція з планування навчань "Репід Трайдент-2014"

ЩОБ  НЕ  ПОРУШУВАТИ  ДОБРУ  ТРАДИЦІЮ

 

   

      Як ми уже повідомляли, у Львові триває

      завершальний етап із планування українсько-

      американського тактичного навчання “Репід

      Трайдент-2014”, який цього року буде

      організовувати та проводити Академія

     сухопутних військ ім. гетьмана П.Сагайдачного.

 

 

 

 

 

 

 

 

В роботі заключної плануючої конференція із підготовки українсько-американського тактичного навчання “Репід Трайдент - 2014” беруть участь більше 50 представників із 16 країн світу, які є членами НАТО або партнерами цієї організації. Серед них, зокрема, представники Австрії, Азербайджану, Болгарії, Великобританії, Грузії, Данії, Іспанії, Канади, Литви, Латвії, Молдови, Норвегії, Німеччини, Польщі, Румунії та України. Найбільша іноземна делегація, до якої увійшли близько двадцяти військових фахівців, від Сполучених Штатів Америки.

 

Попередньо цьогорічне навчання серії «Репід Трайдент» планувалось провести на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ, що у Яворівському районі Львівської області, у липні цього року, але у зв’язку із складною військово-політичною ситуацією в Україні захід перенесли на вересень.

 

Також були внесені корективи в концепцію проведення заходу, склад його організаторів та учасників. Замість Оперативного командування «Північ», командування якого спочатку відповідало за проведення, основну приймаючу функцію відтепер на себе бере командування Академії сухопутних військ, а до складу представників від України увійдуть майже 600 офіцерів та курсантів цього навчального закладу. До слова, співкерівником цьогорічного навчання від української сторони є перший заступник начальника Академії сухопутних військ полковник Олександр Сивак.

 

 

 

 

 

 

Привітати учасників конференції та обговорити усі найважливіші питання щодо організації навчання «Репід Трайдент - 2014» в перший день конференції особисто прибув начальник Академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук.

 

- Особовий склад та керівництво Академії сухопутних військ вже мають багаторічний досвід проведення та участі у таких масштабних міжнародних військових навчання, - підкреслив очільник навчального закладу. – На жаль, практично усі бойові з’єднання та частини Українського війська зараз залучені до боротьби із терористичним проросійськи налаштованими угрупуваннями в рамках проведення антитерористичної операції на південному сході нашої країни. Але усі домовленості між країнами-партнерами щодо проведення міжнародних військових навчань в Україні повинні бути дотримані і колектив нашого навчального закладу готовий до виконання цього важливого завдання.

 

За словами генерал-лейтенанта Павла Ткачука, основними завданнями конференції є остаточні розробка та затвердження усіх аспектів проведення цього заходу із підготовки військ. Спираючись на досвід минулорічних командно-штабних тактичних навчань із залученням військ серії “Репід Трайдент", а також загроз та військових викликів сучасності, зокрема й які мають місце на східних кордонах України, учасники конференції повинні чітко визначитися із вимогами до району проведення навчань, визначити навчальні завдання для підрозділів, які братимуть участь у “Репід Трайдент - 2014”, обговорити логістичні потреби та узгодити юридично-правову базу.

 

 

 

 

 

 

Особливу увагу іноземні військові звертають на готовність матеріально-технічної бази та навчальних місць, які на Міжнародному центрі миротворчості та безпеки відповідають найвищим світовим стандартам.

 

 

Довідково

Українсько-американські тактичні навчання серії “Репід Трайдент” відбуваються на території нашої держави з 2006 року в рамках програми “Партнерство заради миру”. Метою їх проведення є підготовка до спільних дій у складі багатонаціональних сил під час коаліційних операцій.

 

Минулого року у навчанні “РепідТрайдент-2013” взяли участь понад 1300 військовослужбовців з 16 країн. До заходу було залучено більше 800 одиниць озброєння та майже 170 військових автомобілів і бойових машин.

 

Для відпрацювання аеромобільної операції та елементів евакуації поранених із поля бою було задіяно 4 вертольоти Мі-8, військово-транспортний літак АН-26 від Збройних Сил України та німецький транспортний літак С-160. За час навчання було здійснено понад 500 стрибків із парашутом з вертольотів Мі-8, українського літака АН-26 та німецького С-160.

 

Автор - майор Антон МИРОНОВИЧ,

Медіа-група Академії СВ імені гетьмана П.Сагайдачного

 

 

Фото – Медіа-групи Академії СВ, Ірини Апостолюк

Джерело:

http://www.asv.gov.ua/news.php?type=news&num=1073&lang=uk

 

Переглядів: 827 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 04:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024