Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 2 » Тілль Майєр – великий друг Червоного Хреста
12:39
Тілль Майєр – великий друг Червоного Хреста

ДРУЖБА, ВИПРОБУВАНА ЧАСОМ

 

 

У черговий раз  завітав у гості до Львівської

обласної організації ТЧХ України німецький

фотожурналіст Тілль Майєр, засновник

благодійної акції "Допомагати - приносити

задоволення".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завдячуючи його фоторепортажам  в таких ЗМІ Німеччини, як газета Шпігель, про життя одиноких  малозабезпечених немічних людей похилого віку, якими опікується Червоний Хрест, діє Проект "Допомога ліками для бідних Львова".

 

 

От і зараз з триденним візитом п. Майєр, перебуваючи у Львові, разом з головою Львівської ОО ТЧХ Валентином Мойсеєнком відвідав медико-соціальний центр, в якому зустрівся з працівниками центру та патронажної медичної служби обласної організації ТЧХ України.

 

Директор МСЦ Ніна Добренька розповіла візитерам про роботу медико-соціального центру (Проект був започаткований Баденським Червоним Хрестом Німеччини в 1996 р.), про те, як налагоджено обслуговування людей підопічних, про допомогу і розширення послуг для них - прання білизни, що стало можливим завдячуючи фінансовій підтримці зарубіжних партнерів - безпосередньо Баденського Червоного Хреста та доброчинцям, що відгукуються на хвилюючі репортажі Тілля Майєра, про проблеми людей похилого віку, зокрема, з питань придбання життєво необхідних ліків, які стають недоступними через високі ціни, та проблему оплати житлово-комунальних  послуг, у зв'язку  з підняттям тарифів на комунальні послуги, а також за користування газом.

 

 

 

 

Разом з старшою медичною патронажною сестрою Ірою Валько, медсестрами Оленою Балух, Любов"ю Папроцькою фотожурналіст з Німеччини відвідав вдома людей, якими опікуються патронажні сестри медичні Червоного Хреста, поспілкувався з ними та вислухав їх подяки за ліки, які вони одержують з Червоного Хреста, завдячуючи його репортажам, милосердю та співчуттю і фінансовій підтримці  наших людей громадянами Німеччини.

 

 

 

 

Тілль Майєр  цікавився як економічними проблемами в Україні так і політичними. Він відвідав підопічного медико-соціального центру п. Василя Зварича, репресованого та реабілітованого, колишнього в'язня ГУЛагу, якому за участь в УПА присудили 25 років поселень в Кенгирі (Казахстан).

 

Цікаву бесіду записав Тілль Майєр у цієї людини, зміст якої виклав в інтерв'ю з паном Зваричем, опублікованим у німецькому журналі Шпігель.

Ознайомитися  з ним можна за посиланням - http://www.spiegel.de/politik/ausland/ukraine-das-leid-der-alten-im-krieg-a-982886.html

 

 

 

 

Відвідав гість з Німеччини також одиноких малозабезпечених людей похилого віку Валентину та Марію Волошківських, якими опікується Червоний Хрест. Про них також є згадка у вищезгаданій статті п. Т. Майєра, котрий в той же час є волонтером Німецького Червоного Хреста, членом Президії Червоного Хреста м. Ліхтенфельз, почесним гостем Львівської ОО ТЧХ України. Він неодноразово відзначений  Подяками та нагородами Товариства Червоного Хреста України за доброту та милосердя, а також за допомогу збіднілим нашим краянам,  підопічним Червоного Хреста Львівщини.

 

Фото – Ніни Добренької

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України

Переглядів: 851 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 11:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024