Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 4 » Увага – досвід! Білоруський Червоний Хрест проводить акцію «Спека -2014»
08:02
Увага – досвід! Білоруський Червоний Хрест проводить акцію «Спека -2014»

ТАМУЮЧИ  ЖАГУ

 

Як тільки в останній день липня в білоруській

столиці встановилася неймовірно спекотна

погода, в районі площі Якуба Колоса з'явилися

намети з емблемою Білоруського Червоного

Хреста. Волонтери БТЧХ роздавали гостям

і жителям столиці питну воду.

 

 

 

 

 

 

 

Таке рішення Білоруський Червоний Хрест прийняв спільно з МНС, Державтоінспекцією та за підтримки УП «Кока-Кола Бевріджіз Білорусія», щоб негайно прийти на допомогу перегрітим сонцем мінчанам.

 

 

 

Надалі, волонтери мобільних бригад Червоного Хреста мають намір патрулювати вулиці столиці та міські пляжі. Зрозуміло, тільки роздачею прохолодної питної води справа не обмежується - всі бригади волонтерів навчені наданню першої домедичної допомоги при сонячних і теплових ударах (на щастя, поки що нікому з мінчан така допомога не знадобилася).

 

 

 

 

З наступного дня подібні акція почали проходити по всій території Білорусі. Зокрема, до проведення акції «Спека-2014» приєдналися волонтери Червоного Хреста Берестейщини, які абсолютно безкоштовно пропонують воду всім бажаючим.

 

 

 

 

Разом з ними в акції беруть участь загони швидкого реагування, інспектори ДАІ та представники МНС. І тут проведення акції стало можливим завдяки компанії УП «Кока-Кола Бевріджіз Білорусія», яка вчасно надала питну воду.

 

 

Як це відбувається на місцях?

 

У місті Лунінце, наприклад, чергування організовано на залізничному вокзалі, міській площі і біля офісу районної організації Червоного Хреста.

 

 

 

 

Крім води волонтери всім роздають пам'ятки з попередженням про небезпеку високих температур для здоров'я. У разі необхідності, хлопці можуть надати першу невідкладну допомогу. У вихідні було організовано чергування на святкуванні Дня міста та Дня залізничника, також декілька волонтерів патрулювали пляж на озері Білому.

 

 

 

 

Мобільні пункти роздачі води створені і в інших містах Білорусі, наприклад у Гомельській області, де волонтери чергують у місцях масових скупчень громадян, на будівельних майданчиках та на автострадах.

 

 

Фото – www.redcross.by

Джерело:

http://redcross.by/aktsiya-belorusskogo-krasnogo-kresta-zhara-2014-prohodit-segodnya-v-minske-volontery-krasnogo-kresta-spasayut-minchan-ot-zhary/#more-1278

 

 

 

Переглядів: 646 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 07:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024