Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 4 » Центр з обміну заручників створять у Дніпропетровську
19:33
Центр з обміну заручників створять у Дніпропетровську

ВАЖКА  ПРОБЛЕМА

 

 

На Дніпропетровщині створять центр визволення

заручників, заявили під час прес-конференції

заступник губернатора Борис Філатов та голова

переговорної групи генерал-полковник Володимир

Рубан.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ініціатива створення такого центру належить ГО "Офіцерський корпус", членами якого є ветерани Збройних сил України, СБУ та МВД, повідомили УНН у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

 

Діяльність Центру буде вестися за двома напрямами – аналітичний та бойовий. Його фахівці будуть систематизувати та оновлювати базу військовополонених, заручників та людей, які зникли без вісті.

 

Як зазначив Борис Філатов, для того, щоб Центр максимально ефективно працював, Дніпропетровська облдержадміністрація надаватиме йому інформаційну та матеріально-технічну підтримку (виділення приміщення, забезпечення транспортом, зв’язком).

 

"З урахуванням тих обставин, що Дніпропетровськ є містом прифронтовим і тут налагоджений робочий процес з контактною групою, було прийнято рішення організувати такий Центр на Дніпропетровщині", - сказав Борис Філатов.

 

З появою Центру визволення заручників контактна переговорна група на чолі з Володимиром Рубаном переходить в більш організоване поле. До процесу визволення полонених додатково будуть залучені відповідні спеціалісти.

 

За словами генерал-полковника, переговорна група буде займатися виконанням гуманітарних місій – доставка медикаментів, провізії, евакуація населення. Також Центр буде налагоджувати комунікації з ООН, ОБСЄ та Червоним Хрестом.

 

Важливим напрямом діяльності спеціалістів новоствореної організації стане пошук масових захоронень, чутки про які останнім часом виникають доволі часто. Наразі жодна з чуток не підтвердилася.

 

Наступна місія Центру – ведення переговорів щодо "зеленого" гуманітарного коридору "Луганськ-Металіст-Щастя". Це евакуація мирних жителів, які хочуть покинути зону АТО.

 

"Це складний процес. Коридор був відкритий. Однак надходить суперечлива інформація про те, хто перший відкрив вогонь по мирним жителям, які хотіли покинути Луганськ. На сьогодні є домовленість з Луганською стороною про те, що будуть визначені певні години, під час яких мирні жителі зможуть виїхати з Луганська", - сказав Володимир Рубан.

 

Що стосується громадян, які не бажають покидати місто, то їм запропонована доставка продуктів харчування та предметів першої необхідності.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

 Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1372205-na-dnipropetrovschini-bude-stvoreno-tsentr-vizvolennya-zaruchnikiv

 

Переглядів: 485 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 20:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024