Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 5 » Лихоманка Ебола – нове випробування для світового співтовариства
22:10
Лихоманка Ебола – нове випробування для світового співтовариства

ХВОРОБА, ЯКА  НЕ ЗНАЄ ПОЩАДИ

 

 

Спалах лихоманки Ебола: лікар, котрий лікував

першого інфікованого в Нігерії, помер від вірусу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

40-річний доктор Патрік Сойєр, який очолює команду з американсько-ліберійських державних службовців, був госпіталізований наприкінці липня з аеропорту Лагос.

 

Сойер прибув з командою з Монровії, столиці Ліберії. Смерть лікаря викликала серйозні побоювання, що епідемія, яка триває вже 7 місяців в трьох західноафриканських країнах, може поширитися по всій Африці.

 

Міністр охорони здоров'я Оньебучі Чукву розповів журналістам, що у інфікованого доктора був позитивний результат на вірус. На даний момент вже визначені 70 осіб, з якими Патрік Сойєр вступав в контакт. Всі вони також ізольовані і перевіряються на наявність вірусу.

 

Повідомляється, що вірус забрав життя вже 887 осіб в Сьєрра-Леоне, Гвінеї та Ліберії. Лідери цих трьох країн минулого тижня провели регіональний саміт у столиці Гвінеї Конакрі.

 

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що епідемія поширюється набагато швидше, ніж боротьба з нею. Також в організації попередили, що із збільшенням кількості заражених, ризик смертельних мутацій вірусу також росте.

 

Влада Лагоса миттєво провели серію заходів з профілактики захворювання вірусом. Був оголошений карантин в лікарнях, в тому числі і тієї, де перебував Сойєр.

 

Був завезений спеціальний ізольований одяг для медпрацівників, проведено скринінг пасажирів, що прибувають з інших країн до місцевого аеропорту і порту Лагоса.

 

Інформація про вірус широко поширюється на радіо, а деякі бізнесмени місцевого розливу вже і знайшли спосіб нажитися на цьому - почали продавати річний дезінфектор «Гель для рук для дезінфекції від Ебола».

 

У центрі ділового району, де проходив лікування Патрік Сойєр, торговці носять захисні маски для обличчя.

 

У неділю, 3 серпня, співробітники міністерства охорони здоров'я відвідали церкву «Супер-пастора» Ті Бі Джошуа, який привертає до служби десь до 50 000 тисяч відвідувачів щотижня. Представники МОЗ просили керівництво церкви зіграти важливу роль у запобіганні епідемії Ебола.

 

Крім того, чиновники попередили церкву про те, щоб вони не проводили сеанси по зціленню від вірусу. Так як наплив з інших країн збільшується.

 

Спроби помістити вірус в ізоляцію зазнали фіаско тому, що церква стверджувала, що зможе вилікувати вірус Ебола. В результаті Сьєрра-Леоне і Ліберія назвали такі дії народних цілителів злочином, що карається тюремним строком.

 

Повідомляється, що вірус передається повітряно-крапельним шляхом, через будь-які поверхні, а також через м'ясо тварин. Лихоманка Ебола на даному етапі не знає лікування, однак виявлення її на ранніх стадіях зараження, може збільшити шанси пацієнта на позитивний результат.

 

Симптоми проявляються відразу і досить швидко переростають в зовнішні і внутрішні кровотечі, які вже практично неможливо зупинити.

 

Епідемія вже охопила Нігерію. Південнокорейський університет заборонив трьом нігерійським студентам відвідувати саміт. Вони були записані на відео і показані по прибуттю до Вашингтона.

 

Медичні працівники та посадові особи заявили, що вони були перевантажені роботою через те, що їм катастрофічно не вистачає ресурсів. Це ускладнює завдання і показує серйозні прогалини в боротьбі з епідемією.

 

Як показує ситуація - реакція громадськості на спалах лихоманки Ебола, недостатньо мобільний. Потреб для ліквідації вірусу більше, ніж можливостей.

 

Світова організація MSF «Лікарі без кордонів» навіть не має чіткого уявлення про найбільш постраждалі від вірусу райони, але вони впевнені, що в селах помирає значно більше людей. Все тому, що вони не мають доступу до госпіталізації та медичної допомоги.

 

У США запевнили, що вони вже відправили команду з 50 фахівців у цій галузі в Африку.

 

Британське Товариство Червоного Хреста також звернулося до громадськості із закликом про збір коштів для допомоги карантинним країнам Африки.

 

Всесвітня організація охорони здоров'я «WHO» створила фонд для підвищення регіонального реагування на надзвичайні ситуації в розмірі 100 мільйонів доларів США.

 

Переклад статті з сайту: www.theguardian.com

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.business.ua/articles/alter-ego/Lihoradka_Ebola-72267/

 

Переглядів: 723 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 10:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024