Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 8 » Суспільство має спільними зусиллями допомогти дітям пережити психологічну травму війни
22:11
Суспільство має спільними зусиллями допомогти дітям пережити психологічну травму війни

ЗАХМАРЕНЕ ДИТИНСТВО

     

На цьому наголосила заступник Міністра охорони здоров'я України

Наталя Лісневська (на знімку) під час Координаційного форуму

«Забезпечення права дітей на освіту в регіонах, постраждалих від

кризи в Україні».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Форум відбувся 7 серпня за ініціативи ЮНІСЕФ та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та за участі представників уряду, місцевих органів влади та громадянського суспільства.

 

Заступник Міністра охорони здоров'я України виступила з доповіддю щодо забезпечення МОЗ України потреб населення в постраждалих районах. Заступник Міністра зазначила, що в Міністерстві створена координаційна група з волонтерів та співробітників МОЗ для допомоги жертвам АТО.

 

Крім того, у зв’язку із наближенням 1-го вересня уточнюються списки дітей шкільного віку з метою своєчасного проведення щорічного профілактичного огляду. Наталя Лісневська також наголосила на гострій необхідності реабілітації переміщених дітей, як найвразливішої верстви населення, та важливості роботи дитячих психологів.

 

 

 

 

«Діти бачили війну та отримали колосальну психологічну травму. Це наше наступне покоління, і наш обов’язок – допомогти їм пережити цей важкий час. Діти бачили насильство, всі їх страхи втілились у життя. Вони соціально дезорієнтовані, вирвані зі звичного середовища, налякані. Ми маємо запобігти їх асоціалізації», - підкреслила Наталя Лісневська.

 

У ході зустрічі присутні обговорили потреби людей в постраждалих районах, зокрема, питання інфраструктури навчальних закладів, кадрового забезпечення та психосоціальної підтримки дітей в школах.

 

Сергій Тарута, голова Донецької обласної державної адміністрації, повідомив, що лише 5% переміщених осіб забрали документи своїх дітей з місцевих шкіл та дитячих садків, і тому невідомо, де вони продовжать навчання. Крім того, напередодні початку шкільного року, багато шкіл зруйновані, відчувається гостра нестача вчителів, відсутнє шкільне обладнання.

 

 

 

 

Лілія Гриневич, голова Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України зауважила, що освітні заклади не мають кадрового потенціалу для вирішенні всіх проблем дітей зі сходу України. Не можна вирішити ці проблеми самостійно. Весь соціальний сектор, громадські організації, міжнародні агенції мають спільно та зосереджено виправляти ситуацію.

 

Мілослав Рансдорф, депутат Європарламенту, член делегації Комітету парламентського співробітництва Україна - ЄС акцентував, що Європарламент стурбований гуманітарною катастрофою на сході України та вдячний українській владі та громадськості за всі зусилля, спрямовані на вирішення конфлікту.

 

Прес-служба МОЗ України

 

 

 Фото - прес-служби МОЗ України

Джерело:

http://guoz.lviv.ua/ukr/news/moznews/3680.html

 

Переглядів: 672 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 17:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024