Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 12 » Із Червоним Хрестом України ніяких переговорів про гуманітарну допомогу із РФ ніхто не вів - генсек НК ТЧХУ
12:22
Із Червоним Хрестом України ніяких переговорів про гуманітарну допомогу із РФ ніхто не вів - генсек НК ТЧХУ

ТЧХУ НЕ ЗАЛУЧАЛОСЯ ДО МІСІЇ МКЧХ

 

 

Наразі Міжнародний Комітет Червоного Хреста лише веде переговори

про можливість доставлення такої допомоги на Схід України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Із Українським Товариством Червоного Хреста ніхто ніяких переговорів про надання гуманітарної допомоги із РФ на Схід України не вів. Наразі Міжнародний Комітет Червоного Хреста лише веде переговори про можливість доставлення такої допомоги.

 

Про це у коментарі УНН зазначила Генеральний секретар Національного комітету Товариства Червоного Хреста в Україні Алла Хабарова.

 

 

"Ми дізнаємося зі ЗМІ про те, що Перезидент П.Порошенко вів переговори з президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста, що вирішуються питання надання гуманітарної допомоги. Але на сьогоднішній день МКЧХ лише веде переговори. До української НК ТЧХ не було звернень ні від українського уряду, ні від російського комітету "ЧХ". Більше ніякої інформації щодо цього немає", - сказала А.Хабарова.

 

 

За її словами, співробітники та керівництво організації бачили повідомлення у ЗМІ, про те, що у РФ виїхали 280 вантажівок із нібито гуманітарною допомогою.

 

 

"Але звідки ці вантажівки виїхали? Що вони везуть? Ніхто не знає. І якщо навіть і вирішиться питання про те, що така гуманітарна допомога необхідна, то ця допомога буде надана виключно через Червоний Хрест. І цим у першу чергу будуть займатися МКЧХ та ТЧХУ, - зазначила вона.

 

 

Алла  Хабарова також повідомила, що для доставки такої гуманітарної допомоги існує відповідна логістика та певні умови узгодження із Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

 

 

"Спочатку МКЧХ узгоджує всі питання, включаючи повний перелік гуманітарної допомоги. Також повинно вирішитись питання з тим, щоб не велося жодних військових дій чи бойових зіткнень під час проходження гуманітарної допомоги та її розподілення. Що стосовно допомоги на сьогоднішній день, то ми надаємо необхідну гуманітарну допомогу по мірі можливостей. Як у зоні АТО, так і переселенцям із зони бойових дій. Ми проводимо акції, збираємо одяг, взуття, речі першої необхідності, миючі засоби і таке інше і доставляємо у місця, де їх потребують. Тобто ще раз наголошую: наразі лише тривають переговори і жодних звернень до ТЧХУ не було", - зазначила Генеральний секретар НК ТЧХУ А.Хабарова.

 

 

Як повідомляв УНН, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков перед відправленням колони з гуманітарною допомогою повідомив, що колона в’їде на територію України у пункті узгодженому з українською владою.

 

 

"Допомога буде організована Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, але складається з російської колони, яка в'їде на українську територію в пункті, щодо якого досягнуто згоди з українською стороною", - повідомив Д.Пєсков.

 

 

Нагадаємо, автоколона МНС Росії виїхала з Підмосков'я для доставки гуманітарної допомоги жителям південного сходу України.

До складу колони входять близько 280 вантажних автомобілів, які доставлять нужденним в Україну продовольство, медикаменти і питну воду. Всього 2 тис. тонн гуманітарного вантажу.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1374803-iz-ukrayinskim-chervonim-khrestom-nikhto-niyakikh-peregovoriv-pro-gumanitarnu-dopomogu-iz-rf-ne-viv-gensek-natskomitetu

 

 

Переглядів: 793 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 01.05.2024, 23:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024