Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 14 » Огляд новин про рух «гуманітарного конвою» з РФ на Схід України
16:37
Огляд новин про рух «гуманітарного конвою» з РФ на Схід України

ВИБІР  ЗРОБЛЕНО

 

   

 

     «Гуманітарний конвой» рушив у напрямку

     пункту, який контролюють терористи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Російський «гуманітарний конвой» рушив у напрямку українського прикордонного пункту «Ізварине», що знаходиться під контролем проросійських сепаратистів - повідомив у «Твіттері» кореспондент «Guardian» Шон Уокер.

 

«Авангард автомобільної колони повернули в Каменськ-Шахтинський на дорогу, що веде на Краснодон та Луганськ. Дорога на Краснодон проходить через КПП "Донецьк" з російського боку і КПП «Ізварине» - з української. В останні місяці «Ізварине» знаходиться під контролем проросійських сепаратистів», - передає кореспондент.

 

Нагадаємо, Україна вимагає, щоб російська гуманітарна допомога була перевантажена на кордоні у вантажівки Червоного Хреста, передає Еспресо.TV.

 

Однак Росія відмовилася перевантажувати допомогу і вчора змінила маршрут автоколони, яка мала перетнути один з пунктів пропуску у Харківській області.

 

 

 

 

Джерело: 

http://expres.ua/news/2014/08/14/111918-gumanitarnyy-konvoy-rushyv-napryamku-punktu-kontrolyuyut-terorysty

 

 

Татуйовані "волонтери" показали вміст двох з понад 200 вантажівок "гуманітарки" РФ.

 

Російський "гуманітарний конвой" зараз стоїть під російським Донецьком, а іноземним журналістам дозволили переглянути вміст двох з понад 200 вантажівок на вибір. У вантажівках, які відкрили журналісти, були мішки з гречкою, а також спальні мішки.

 

А відкривав вантажівки чоловік з татуюванням, які роблять собі десантники, – пантера з парашутом. Як повідомила журналістка Кортні Вівер у мікроблозі, один з "конвоїрів" розповів їй, що всі супровідники вантажу начебто "волонтери", але серед них багато ветеранів армії.

 

Зараз вантажівки чекають на наказ – куди і коли вирушати. Також журналісти повідомляють, що конвой супроводжується військовими гелікоптерами, а за караваном прямує військова техніка, пише ТСН. 

 

Окрім того, представникам преси розповіли, що конвой начебто прямує до пропускного пункту Ізварине, де зараз немає українських силовиків, а територія контролюється терористами. Нагадаємо, раніше журналіст ВВС повідомляв, що гуманітарний конвой супроводжують російські військові.

 

 

Джерело: 

http://expres.ua/news/2014/08/14/111921-tatuyovani-volontery-pokazaly-vmist-dvoh-ponad-200-vantazhivok-gumanitarky-rf

 

 

 

Приймати гуманітарну допомогу від Росії – неприйнятно – І.Веригіна

 

В.о. голови Луганської облдержадміністрації Ірина Веригіна вважає неприйнятним приймати гуманітарну допомогу від країни-агресора – Росії.

 

Про це вона сказала в ефірі “5 каналу”, передає кореспондент УНН.

 

“Я проти будь-якої гуманітарної допомоги з Російської Федерації, тому що вони вночі розстрілюють "Градом" нашу територію, відправляють по коридорам танки і машини з чеченцями. А тут вони пропонують гуманітарну допомогу…”, - сказала вона.

 

“Україна - сильна і незалежна держава. До нас на Луганщину приходить дуже багато гуманітарних вантажів з інших областей України. Якби нам дозволили доставити гуманітарний вантаж на територію Луганська? Ми б впоралися самі, без допомоги Росії. Нехай закриють кордон і не обстрілюють нашу територію”, - наголосила вона.

 

 

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1375532-priymati-gumanitarnu-dopomogu-vid-rosiyi-nepriynyatno-i-verigina

 

 


 

 

Переглядів: 584 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024