Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 16 » Огляд новин за 16 серпня про подальші події, пов'язані з «гуманітарним конвоєм» з РФ на Сході України
19:29
Огляд новин за 16 серпня про подальші події, пов'язані з «гуманітарним конвоєм» з РФ на Сході України

А  «ВІЗ»  І  НИНІ  ТАМ

 

 

      Вашій увазі добірка новин за 16 серпня,

      у яких йдеться про перебіг подій, пов'язаних

      з «гуманітарним конвоєм» з РФ на Сході

      України

 

 

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест просять акумулювати усю гуманітарну допомогу Україні

 

 

Наразі між Україною, Росією та Червоним Хрестом тривають переговори щодо можливості акумулювати у Червоному Хресті всю гуманітарну допомогу.

 

Про це під час “Шустер LIVE ” сказав заступник голови Адміністрації Президента України Валерій Чалий, передає УНН.

 

Він зазначив, що зараз обговорюється питання російською та українською стороною про можливість передати всю гуманітарну допомогу Червоному Хресту.

 

“В цій зоні Україна не може брати на себе відповідальність за безпеку. За логістику гуманітарної допомоги на сході України відповідає Червоний Хрест. Зараз ми ведемо переговори про синхронне припинення вогню на кілька годин, і тоді синхронно може зайти гуманітарна допомога з обох сторін”, - каже Чалий.

 

 

Він додав, що специфікація (опис) гуманітарної допомоги, яку Росія хоче роздати від себе на сході України, ще українській владі не надходила.

 

 

“В кожній машині, яка буде розвозити гуманітарну допомогу, буде представник Червоного Хреста”, - додав Чалий.

 

 

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1376289-chervoniy-khrest-prosyat-akumulyuvati-usyu-gumaitarnu-dopomogu-ukrayini

 

…………………………………………..

 

Червоний Хрест відрядить в Україну й Росію додаткових співробітників

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) додатково відправляє співробітників до Росії та України, а також розширює масштаби логістичних механізмів для доставки допомоги на територію східної України, що уражена конфліктом, повідомляє УНН з посиланням на повідомлення цієї організації.

 

 

За даними МКЧХ, чотири співробітники Комітету вже присутні безпосередньо на місці стоянки російського конвою в Ростовській області, інші представники наразі прямують туди ж. Група співробітників також працює в місті Старобільськ, куди прибуло близько 50 вантажівок гуманітарної допомоги від України.

 

 

"Нам, як і раніше, потрібні гарантії від усіх сторін, залучених до конфлікту, що нашим співробітникам буде надано можливість виконувати свою роботу безпечно і з належною повагою до наших гуманітарних принципів. Враховуючи складнощі щодо логістики та безпеки, ця операція займе деякий час, і ми закликаємо владу обох країн зробити все можливе, щоб якнайшвидше вирішити усі питання", – цитує "Радіо Свобода" голову управління з оперативної діяльності МКЧХ в Європі та Центральній Азії Лорана Корбу.

 

 

У комітеті нагадали, що Україна і Росія допрацьовують «важливі практичні деталі», зокрема інспекції та оформлення процедур конвою під керівництвом Росії і підтвердження виключно гуманітарного характеру вантажу.

 

 

"Коли буде досягнута домовленість, ми почнемо працювати над доставкою цієї гуманітарної допомоги людям, що постраждали від конфлікту в східній частині України, а також до медичних та інших соціальних інституцій. З огляду на те, що цивільні особи наразі намагаються впоратися з обмеженим доступом до основних послуг, таких як постачання води та електроенергії, швидкість є нагальною", – додав Лоран Корба.

 

 

Також у МКЧХ зазначили, що від початку кризи в Україні надають гуманітарну допомогу і талони для закупівель вимушеним переселенцям, а також медикаменти медичним установам в Донецькій, Луганській і Харківській областях для лікування поранених.

 

 

Комітет відвідує осіб, затриманих у зв’язку з поточною ситуацією, і сподівається досягти офіційної угоди з урядом з цього приводу. Комітет також прагне відвідувати осіб, затриманих іншою стороною-учасником конфлікту.

 

 

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1376430-chervoniy-khrest-vidryadit-v-ukrayinu-y-rosiyu-dodatkovikh-spivrobitnikiv

 

………………………

 

 

Співробітники Червоного Хреста досі не проінспектували "гуманітарний вантаж" – ЗМІ

 

 

Співробітники Червоного Хреста досі не проінспектували російський "гуманітарний вантаж", повідомляє УНН з посиланням на "5 канал".

 

За повідомленням, представниця Червоного Хреста Галина Бальзамова заявила, що з цього приводу вже були повідомлення у ЗМІ, начебто представники "Червоного Хреста" проводять огляд вантажу.

 

 

"Наскільки я знаю, вже в ЗМІ пройшли заяви про те, що були перевірки даних вантажівок. Міжнародний комітет Червоного хреста в даній групі, яка оглядала вантажівки, не брав участі", - наголосила вона.

 

 

При цьому, як йдеться у повідомлені, у місії ОБСЄ, яка стежить за ситуацією на двох російських прикордонних пунктах – у "Донецьку" та "Гуковому" – також не мають інформації про пересування вантажу.

 

 

Зокрема, голова моніторингової місії ОБСЄ у Ростовській області Поль Пікар пояснив: "Ми не бачили, щоб конвой перетнув кордон".

 

 

"Наразі вантажівки не пройшли через Донецьк. Мій мандат чітко обумовлює, що я можу лише спостерігати ситуацію на пунктах перетину кордону "Донецьк" та "Гукове". Я не бачив вантажівок, але знаю, що вони стоять у Кам'янську-Шахтинському. Це за 40 кілометрів звідси", - пояснив він.

 

 

Джерело: 

 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1376420-spivrobitniki-chervonogo-khresta-dosi-ne-proinspektuvali-gumanitarniy-vantazh-zmi

                  

……………….

 

Росія узгодила маршрут "гуманітарного конвою" з Україною – МЗС РФ

 

 

У міністерстві закордонних справ Росії наголосили, що Росія узгодила деталі маршруту "гуманітарного конвою" з українською стороною. Про це йдеться в офіційній заяві міністерства, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МЗС РФ.

 

"Категорично відкидаємо зловмисне перекручування фактів, яким останнім часом займаються представники деяких державних структур України. Зокрема, за повідомленнями ЗМІ, представники СБУ стверджують, що російська сторона відмовилася доставити гуманітарну допомогу на Донбас через контрольовані України пропускні пункти. Тиражуються також домисли, що ми нібито не надали інформацію про зміст гуманітарного вантажу. Те й інше не відповідає дійсності. Маршрут проходження автоколони з російської території в постраждалі від бойових дій райони української Південно-Сходу був обраний за узгодженням з українською стороною", - йдеться у заяві МЗС Росії.

 

 

"При цьому ми спочатку прийняли запропонований Києвом маршрут, проте згодом українські власті повідомили, що не гарантують його безпеку, і погодилися на маршрут Ізварине-Луганськ. Представляти зараз справа іншим чином - значить намагатися переглянути чіткі розуміння, досягнуті між Москвою і Києвом", - йдеться у коментарі російської сторони.

 

 

"Що стосується тверджень про нібито "недостатності інформації", то детальна розбивка номенклатури гуманітарного вантажу, аж до зазначення кількості упаковок, терміну придатності продуктів харчування і т.п., була передана нами в штаб-квартиру Міжнародного Комітету Червоного Хреста ще кілька днів тому. Ніяких додаткових «побажань», прохань щось уточнити або деталізувати, звідти не послідувало. У цьому зв'язку викликає щонайменше подив прагнення представити справу так, ніби російська сторона затримує передачу Червоному Хресту деяких документів", - наголосили російські дипломати.

 

 

"Сприймаємо все це як чергові спроби перешкодити доставці російської гуманітарної допомоги цивільному населенню Донбасу. Ті, хто цим займаються і одночасно віддають накази атакувати узгоджений з Києвом маршрут доставки допомоги Ізварине-Луганськ, несуть пряму відповідальність за що посилюється гуманітарна криза на Південному Сході України. Необхідно негайно і в повному обсязі забезпечити безпеку майбутньої акції, включаючи оголошення про припинення вогню на період її здійснення, а також якомога швидше вирішити на місці за участю вже прибули туди співробітників МКЧХ, українських митників і прикордонників залишаються технічні питання з доставкою російської гуманітарної допомоги жителям Донбасу", - резюмували у МЗС РФ.

 

 

Нагадаємо, сьогодні під час брифінгу речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що станом на 12:00 описів гуманітарного вантажу не надано.

 

 

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1376401-rosiya-uzgodila-marshrut-gumanitarnogo-konvoyu-z-ukrayinoyu-mzs-rf

..................

 

Червоний Хрест визнає російський вантаж гуманітарним – очільник регіональної делегації МКЧХ

 

Очільник регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Росії, Білорусії та Молдові Паскаль Кютт наголосив, що МКЧХ визнає російський вантаж гуманітарним, повідомляє УНН з посиланням на РІА "Новости".

 

 

За словами посадовця, кожну машину російського "гуманітарного конвою" Червоний Хрест проінспектує ще на території РФ.

 

 

За його словами, представники МКЧХ, РФ і України після багатогодинних переговорів дійшли згоди, що в кожній машині гуманітарної колони, яка прослідує на Україну, буде перебувати співробітник Червоного Хреста. Крім того, Паскаль Кютт висловив стурбованість тим фактом, що від Києва поки ще не отримані гарантії про безпечний пересуванні колони по території України.

 

 

"Ми відіслали запит в Київ, тепер багато чого залежатиме від української сторони", - заявив він.

 

 

За словами Кютт, Червоний Хрест визнає російський вантаж гуманітарним, але для того щоб його таким визнала українська сторона, її представники також повинні побачити цей вантаж.

 

 

Поки не уточнюється, на якій стороні представники України будуть оглядати російський гуманітарний вантаж.

 

 

Він додав, що в ході переговорів було опрацьовано конкретні деталі проходження конвою через російську і українську митницю, і з'явилося розуміння того як в цілому буде проходити гуманітарна місія.

 

 

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1376439-chervoniy-khrest-viznaye-rosiyskiy-vantazh-gumanitarnim-ochilnik-regionalnoyi-delegatsiyi-mkchkh

 

..........................

 

Вантаж Міжнародного Комітету Червоного Хреста визнано гуманітарною допомогою - наказ Л.Денісової

 

 

Міністр соціальної політики України Людмила Денісова підписала наказ про визнання вантажу Міжнародного Комітету Червоного Хреста гуманітарною допомогою, передає УНН.

 

“Відповідно до статей 4 і 5 Закону України „Про гуманітарну допомогу“ з урахуванням ініціативи Президента України П. Порошенка щодо отримання гуманітарної допомоги в рамках міжнародної гуманітарної місії під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста визнати вантаж гуманітарною допомогою згідно з додатком”, — йдеться у документі.

Лист із переліком товарів гуманітарної допомоги надійшов до Мінсоцполітики сьогодні, 16 серпня, за підписом голови регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Російської Федерації, Білорусі та Молдови пана Паскаля Кютти.

 

 Згідно із цим листом гуманітарний вантаж складається з таких товарів:


яловичина тушкована;
рис;
крупа гречана;
сіль;
цукор-рафінад;
молоко згущене;
чай;
вода бутильована;
дитяче харчування;
медикаменти, шо не містять наркотичних та сильнодіючих речовин;
електростанції;
мішки спальні.

Всього 12 найменувань загальною вагою 1856,3 тонни.

 

Отримувачем гуманітарного вантажу є місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні. Вантаж буде переміщений представниками МКЧХ в Україну через пункт пропуску БАПП “Донецьк”, йдеться в листі.

 

 

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1376452-vantazh-mizhnarodnogo-komitetu-chervonogo-khresta-viznano-gumanitarnoyu-dopomogoyu-nakaz-l-denisovoyi

 

 

 

Переглядів: 760 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 10:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024