Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 17 » Російські найманці використовують міни, які не піддаються розмінуванню
18:28
Російські найманці використовують міни, які не піддаються розмінуванню

ЗЛОЧИНИ  ПРОТИ  «СПАДЩИНИ»  ПРИНЦЕСИ  ДІАНИ

 

 

За час боїв у зоні АТО вже звичними стали

вісті  про розстріл санітарних автомобілів

і вертольотів, захоплення у полон працівників

Червоного Хреста, убивство медиків і викрадення

поранених з госпіталів і лікарень.

 

 

 

 

 

 

 

Словом, різних звірств і жорстокості за цей короткий час боїв трапилося чимало і міжнародний суд в Гаазі буде мати роботи, мабуть, на ціле десятиліття вперед.

 

А це щойно прийшло нове повідомлення, про нові злочини проти людяності. Не цей раз мова йде про застосування бойовиками протипіхотних мін.

 

Проти них багато років підряд боролася покійна принцеса Діана, як повпред Червоного Хреста. І справді, їй багато вдалося на цьому поприщі: у 1997 р. в Оттаві 135 країнами була підписана Конвенція про заборону застосування, нагромадження, виробництва і розповсюдження протипіхотних мін. Вона забороняє застосування цього виду зброї, так як від неї більше гине цивільного населення, ніж військового контингенту протиборчих сил.

 

Учасником Конвенції є й Україна. Вона приєдналася до неї у 1999 р. Документ набув чинності у 2000 р. Ратифікували його у 91 країні.

 

(Докладніше див. - http://leksika.com.ua/14210318/min_t).

 

 

 

У блоці новин газети Експрес-онлайн про цей злочин з мінуванням місцевості повідомляється наступне:

 

«Бойовики продовжують активно використовувати заборонені міжнародним законодавством протипіхотні міни російського виробництва. Про це в неділю, 17 серпня, повідомляє прес-центр АТО, передає НБН.

 

«Терористи продовжують активно використовують заборонені міжнародним законодавством протипіхотні міни всупереч Конвенції про заборону протипіхотних мін (Оттава, 1997 р.). Військовими саперами виявлено та знешкоджено так звану інтелектуальну протипіхотну міну, яка тільки в минулому році була прийнята на озброєння російської армії», – йдеться в повідомленні.

 

За даними штабу АТО, міна після обстрілу і падіння капсули відстрілює в різні боки дуже тонкими жовтуватими нитками, при падінні яких на землі утворюється щось на зразок павутини.

 

«Також вона має чутливі сейсмічні датчики, які реагують на рух і кількість людей, які повинні пройти поряд», – повідомляють прес-центр.

 

За словами саперів, з даним типом протипіхотних мін українські війська вперше зіткнулися на прикордонній території з Російською Федерацією. Цей тип мін встановлюється на «невилучення». Тобто її можна знешкодити тільки методом підриву на місці.

 

«При цьому терористи мінують об'єкти, абсолютно не зважаючи на той факт, що ймовірною жертвою можуть стати цивільні люди і навіть діти», – відзначили у прес-центрі АТО.

 

Штаб АТО попередив жителів Донеччини про те, що терористи мінують ручки, запальнички і навіть дитячі іграшки».

 

(Докладніше див.- http://expres.ua/news/2014/08/17/112106)

 

До цього додамо, використання диверсантами протипіхотних мін цілком можливе і поза зоною АТО. Тому було би правильно провести повсюдні семінари і тренінги поведінки цивільного населення у замінованій місцевості. 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

 

Олександр Апостолюк,

волонтер Товариства Червоного Хреста України

 

Переглядів: 691 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 09:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024