Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 19 » РФ і терористи не гарантували безпеку “гуманітарки”, - МЗС України
17:55
РФ і терористи не гарантували безпеку “гуманітарки”, - МЗС України

БЛУКАННЯ  МІЖ  ТРЬОХ СОСЕН

 

   

   МЗС України спростовує інформацію російського

   зовнішньополітичного відомства про те, що

   Росія і терористи готові забезпечити безпеку

   російського “гуманітарного конвою” для жителів

   Донбасу, -  повідомив на брифінгу директор

   Департаменту політики і комунікацій МЗС

   України Євген Перебийніс.

 

 

 

 

“Ця інформація абсолютно некоректна і не відповідає дійсності. Я тільки можу припустити, що це інтерпретація російського МЗС цієї розмови”, - сказав Перебийніс.

 

Він зазначив, що Україна постійно контактує з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста з цього питання. За словами Перебийноса, представник України при Міжнародному Комітеті Червоного Хреста у Женеві проводить щоденні зустрічі з цього питання.

 

“Остання інформація, яка надійшла від нього за результатами зустрічі із заступником директора Департаменту оперативної діяльності по Європі і Центральній Азії, свідчить, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста продовжує опрацьовувати з російською стороною, зокрема з терористами, питання щодо надання гарантій проходження вантажу по території, яка контролюється бойовиками. З цього ми бачимо, що таких домовленостей поки що не досягнуто”, - сказав Перебийніс.

 

Він зазначив, що вся відповідальність щодо безпеки проходження цього вантажу по території, яка контролюється терористами, лягає на самих лідерів терористів і на Росію, яка їх контролює.

 

Перебийніс зазначив, що Україна неодноразово підтверджувала готовність надавати гарантії безпеки проходження вантажу на території, яка контролюється силами АТО, пише УНІАН. 

 

“Але ми прекрасно розуміємо, що проходження цього вантажу і маршрут, який був обраний, проходить поза зоною, де наші Збройні сили можуть гарантувати безпеку”, - сказав Перебийніс.

 

Нагадаємо, сьогодні в МЗС РФ повідомили, що російська сторона і терористи на Донбасі готові гарантувати безпеку гуманітарному конвою з Росії.  Як повідомляв УНІАН, 12 серпня РФ заявила, що направляє гуманітарну допомогу для жителів Донецької і Луганської областей. Разом з тим Росія не надала представникам Червоного Хреста детальної специфікації "гуманітарного конвою", що затримувало його оформлення.

 

16 серпня в Ростовській області завершилися переговори про "гуманітарну допомогу". Україна погодилася прийняти цей вантаж під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста, але лише після перевірки його на кордоні.

 

На сьогодні 16 з 280 російських вантажівок, які зупинилися в Каменсько-Шахтинську (РФ) 17 серпня, наблизились до КПП "Донецьк" у Росії на кордоні з Україною.

 

У МЗС РФ, - за підсумками телефонної розмови міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петером Маурером, - заявили, що російська сторона і терористи готові забезпечити безпеку російського «гуманітарного конвою» для жителів Донбасу.

 

«Маурер відзначив, що всі аспекти забезпечення безпеки гуманітарного конвою і персоналу МКЧХ, який буде задіяно в даній операції, російською стороною і ополченцями забезпечено повною мірою. Разом з тим, поки що не вдається одержати необхідні гарантії безпеки проходження конвою і подальшого розподілу гуманітарної допомоги з українського боку», - йдеться в повідомленні.

 

У МЗС РФ наголосили, що з російського боку спочатку було висловлено згоду з тим маршрутом проходження гуманітарного конвою, який було запропоновано Києвом. Однак потім українська сторона запропонувала його змінити, оскільки не була упевнена в можливості забезпечити безпеку проходження гуманітарної допомоги.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:
http://expres.ua/news/2014/08/19/112278-rf-terorysty-ne-garantuvaly-bezpeku-gumanitarky-mzs-ukrayiny

 

Переглядів: 596 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024