Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 21 » Проблеми перебування біженців у регіоні обговорили у Гомелі представники влади і МКЧХ
14:50
Проблеми перебування біженців у регіоні обговорили у Гомелі представники влади і МКЧХ

БІЛОРУСЬ - ПРИТУЛОК  ДЛЯ  БІЖЕНЦІВ

 

     

     Проблеми перебування біженців на

     Гомельщині обговорили в ході робочої

     зустрічі з представниками Міжнародного

     Комітету Червоного Хреста.  

 

 

 

 

 

 

 

 

В рамках зустрічі представники комітету з праці, зайнятості та соціального захисту Гомельського облвиконкому, управління з громадянства і міграції УВС Гомельського облвиконкому, управління освіти Гомельського облвиконкому, управління з праці, зайнятості та соціального захисту Гомельського міськвиконкому, Гомельської обласної організації Білоруського Товариства Червоного Хреста, УЗ «Гомельська центральна міська поліклініка» обговорили аспекти працевлаштування біженців з України, надання їм житла та надання медичної допомоги.   

 

«Більшість біженців прибули з двох областей України, - Луганської та Донецької, - уточнив керівник програм з відновлення сімейних зв'язків і міграції Міжнародного Комітету Червоного Хреста Андрій Нечай. - Можливо, їх число буде збільшуватися. Червоний Хрест продовжить сприяти вирішенню проблем суто гуманітарного характеру: надавати мігрантам продукти харчування, засоби гігієни. Необхідно зробити ставку і на інформування мігрантів в питаннях оформлення документів та пошуків роботи».   

 

З квітня 2014 року в УГіМ УВС Гомельського облвиконкому звернулося понад 1000 громадян України. З них 32 людини звернулися з клопотаннями про надання статусу біженців або додаткового захисту в Республіці Білорусь.   

 

«Нині громадянам України роботодавцями вже видано 1415 спеціальних дозволів на право заняття трудовою діяльністю в Білорусі. 17 отримали дозволи на постійне проживання як іноземні громадяни, котрі є працівниками або фахівцями, яких потребують білоруські організації та підприємства. На даний момент 705 роботодавців області вже працевлаштували іноземних громадян», - пояснив заступник начальника управління з громадянства і міграції УВС Гомельського облвиконкому Андрій Шарманов.

 

Основні зусилля в роботі держслужб спрямовані на працевлаштування мігрантів з можливістю надання їм житла. В комітеті з праці, зайнятості та соціального захисту облвиконкому створено банк таких вакансій, переважно в сільській місцевості. Зараз їх налічується більше 340. Знайти пропозиції щодо працевлаштування можна на сайті Гомельського облвиконкому. Відомості про наявність вільних робочих місць і житла в організаціях регіону можна отримати також в УГіМ УВС Гомельського облвиконкому.

 

Варто відзначити, що з житловим питанням не стикаються тільки ті мігранти, у яких на Гомельщині є родичі, здатні дати їм дах над головою, або ті, хто згоден зайняти вільні вакансії в міських селищах. Проблем з наданням гуртожитку або квартир в агромістечках регіону немає. Бажаючим залишитися в Гомелі доводиться складніше, оскільки не у всіх роботодавців є можливість в межах міста надати потенційному співробітнику ліжко-місце.  

 

За словами учасників зустрічі, мігрантам із країни-сусідки надається можливість продовжити навчання в гомельських вузах за умови, якщо на факультетах є вільні бюджетні місця. Школярі ж будуть проходити навчання в середніх загальноосвітніх закладах. Що стосується питання прийому малюків в дитячі сади, то вже 32 дитини оформлені у районні та міські освітні установи для дітей дошкільного віку. Також біженці можуть користуватися медичними послугами, вагітним гарантовано спостереження до пологів.

 

Автор: Олена Байдан

 

Фото: Ірина Чернявська

Джерело:

http://newsgomel.by/news/voprosy-prebyvaniya-bezhencev-v-regione-obsudili-v-gomele

 

Переглядів: 535 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 08:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024