Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 22 » Початок руху гуманітарного конвою з КПП «Ізварине - Донецьк» в Україну
12:32
Початок руху гуманітарного конвою з КПП «Ізварине - Донецьк» в Україну

 

ЖЕРТВОДАВЦІ  З РФ ПОРУШИЛИ  УКРАЇНСЬКЕ  ЗАКОНОДАВСТВО

 

 

 

Вашій увазі добірка новин про початок руху

гуманітарного конвою з РФ у першій половині

нинішнього дня, 22 серпня, з КПП «Ізварине -

Донецьк» в східну Україну.

 

 

 

                                                                   

 

 

                                                                                          На знімку: Митники перевірили 34 вантажівки з 262

 

 

1.МЗС РФ: "гуманітарний конвой" починає рух на Донеччину

 

Росія заявляє про ухвалення одностороннього рішення щодо початку руху російської колони із гуманітарним вантажем до Луганська. Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ РФ.

 

"Російською стороною прийнято рішення діяти. Наша колона з гуманітарним вантажем починає рух в напрямку Луганська", - заявляють у російському МЗС.

 

Російські дипломати звинувачують Україну в перешкоджанні доправленню гуманітарного вантажу з Росії до жителів Донбасу. Мовляв, "закріплюється відчуття, що нинішні українські керівники свідомо затягують доставку гуманітарного вантажу, щоб добитися ситуації, коли допомогу буде нікому надавати".

 

При цьому в Москві напряму звинувачують українські війська у бомбардуванні Донецька і Луганська.

 

У МЗС РФ запевняють, що дали "вичерпні списки" того, що знаходиться всередині білих КамАЗів, а також надали усі гарантії безпеки Червоному Хресту.

 

При цьому Москва попереджає про "відповідальність за наслідки" для тих, хто спробує зупинити "гуманітарний конвой": "Застерігаємо від будь-яких спроб зірвати виключно гуманітарну місію, яка готувалася давно, у повній прозорості з українською стороною і Міжнародним Комітетом Червоного Хреста".

 

Напередодні українській прикордонні служби почали прикордонне

оформлення вантажівок, які прибули у пункт пропуску "Донецьк". Чотири із

них пройшли митний контроль.

 

Раніше в РНБО заявляли, що перевірка російського конвою затягується через відсутність відповідних документів на гарантій безпеки від російської сторони та сепаратистів.

 

Джерело:

http://www.bbc.co.uk/ukrainian/news_in_brief/2014/08/140822_sa_russia_mid_convoy.shtml

 

........................

 

2.За останню добу 34 вантажівки з гуманітарним вантажем з Росії пройшли митницю.

 

На пункті пропуску знаходяться ще 34 вантажівки, готових до перевірки.

 

Тридцять чотири вантажівки з російським гуманітарним вантажем за добу пройшли митний контроль на російсько-українському кордоні, повідомив РИА Новости представник Південного митного управління Роян Фарукшин.

 

 

«До теперішнього часу 34 вантажівки з колони з гуманітарною допомогою вже пройшли митний контроль»,  — сказав Фарукшин. Крім того, в ніч на п'ятницю на пункт пропуску заїхали ще 34 вантажівки.

 

Всі вантажівки зараз знаходяться на пункті пропуску і не перетинали кордон Росії, уточнив Фарукшин.

 

Представник Міжнародного Комітету Червоного Хреста у Європі та Центральній Азії Лоран Корба раніше заявив, що гуманітарна допомога з РФ може прибути до Луганська вже 22 серпня.

 

Українські митники вже почали оформляти гуманітарний конвой із Росії.

 

 

Джерело:

 http://goloskarpat.info/blog/ukr/41788.html#ixzz3B6q6VZwt

 

.......................

 

3. Росія повела свою колону з "гуманітаркою" до Луганська без дозволів – МЗС РФ

 

Російська колона з гуманітарним вантажем почала рух у напрямку Луганська без дозволу України.

 

"Ситуація з нескінченними штучними затягуваннями вирішення питання про початок доставки російського гуманітарного вантажу в райони Південного Сходу України стала нестерпною", - заявило Міністерство закордонних справ Російської Федерації вранці 22 серпня.

 

"Автоколона з багатьма сотнями тонн гостро необхідного для населення цих районів гуманітарного вантажу вже тиждень простоює на російсько-українському кордоні. За цей час із російського боку по всіх лініях і на всіх рівнях було докладено безпрецедентні зусилля для налагодження необхідних формальностей", - заявило МЗС РФ.

 

За словами чиновників, росіяни "пішли назустріч усім мислимим і немислимим вимогам української сторони".

 

"Київ кілька днів поспіль відкладав формально необхідну для Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) згоду, вигадуючи все нові приводи й паралельно нарощуючи атаки на Луганськ і Донецьк із застосуванням авіації, важкої бронетехніки проти житлових кварталів та інших цивільних об'єктів. В останні дні почастішали удари балістичними ракетами, включаючи смертоносну "Точку -У", - заявляє МЗС РФ.

 

21 серпня українська влада повідомили МКЧХ про готовність оформлювати гуманітарні вантажі в Луганськ, про що нібито говорили по телефону міністри закордонних справ Росії й України. Почалися митні й прикордонні процедури на КПП "Донецьк" – однак 21 серпня їх припинили з посиланням на різку активізацію обстрілів Луганська.

 

"Іншими словами, українська влада сама бомбить пункт призначення допомоги й із цієї причини сама ж забороняє її доставку", - стверджує МЗС РФ.

 

"Судячи з усього, в Києві задалися метою забезпечити повну силову "зачистку" Луганська й Донецька до Дня Незалежності, який відзначають 24 серпня. Зміцнюється відчуття, що нинішні українські керівники свідомо затягують доставку гуманітарного вантажу, щоб домогтися ситуації, коли допомогу буде взагалі нікому надавати", - заявляють там.

 

"Можливо, розрахунки на те, щоб підійти з таким результатом до запланованих на 26 серпня зустрічей у Мінську", - вважає МЗС Росії.

 

Дипломати наголошують: "Висування все нових штучних вимог і приводів уже стало знущальним. Далі терпіти подібне свавілля, відверту брехню і нездатність домовлятися не можна. Усі приводи для зволікання з доставкою допомоги людям у районі гуманітарної катастрофи вичерпані".

 

"Російською стороною ухвалено рішення діяти. Наша колона з гуманітарним вантажем починає рух у напрямку Луганська. Звісно, готові до її супроводу співробітниками МКЧХ і до їх участі в розподілі допомоги. Розраховуємо, що в цій акції зможуть взяти участь і представники Російського Товариства Червоного Хреста", - повідомляє МЗС РФ.

 

"Застерігаємо від будь-яких спроб зірвати суто гуманітарну місію, яка готувалася давно, в обстановці повної прозорості й у взаємодії з українською стороною й МКЧХ", - додають там.

 

МЗС РФ закликає українське керівництво, США і Євросоюз "терміново перевести ситуацію на Південному Сході України в переговірне русло" і припинити застосування сили.

 

 

Довідка:

 

11:20 Як повідомляють російські ЗМІ, перефарбовані у білий колір військові вантажівки виїхали з пункту пропуску Ізварине. Колону супроводжують озброєні терорристи ЛНР.
 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/22/7035511/?attempt=1

 

 

Переглядів: 647 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 00:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024