Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 23 » В Україні створюють систему реабілітації поранених та учасників бойових дій – МОЗ
10:16
В Україні створюють систему реабілітації поранених та учасників бойових дій – МОЗ

ТУРБОТА ПРО ПОРАНЕНИХ

 

В Україні потрібно налагодити чітку систему реабілітації

поранених та учасників бойових дій, а також механізм надання

їм психологічної допомоги, а для цього скоординувати зусилля всіх

служб і створити єдиний центр з вирішення цих питань.

 

 

 

 

 

 

 

На цьому наголосив під час засідання постійно діючого штабу МОЗ України з питань організації медичного забезпечення за умов надзвичайних ситуацій заступник Міністра – керівник апарату МОЗ України Василь Лазоришинець, передає УНН з посиланням на прес-службу МОЗ.

 

 

У ході засідання було проаналізовано проблеми реабілітації поранених та учасників бойових дій. За даними Міністерства оборони України, за період АТО 1523 військовослужбовців евакуйовані до військово-лікувальних установ, із них 51 особа перебуває у тяжкому стані. Втрачено 79% ліжок для реабілітації поранених через ситуацію у АР Крим.

 

 

За словами директора Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, головного державного санітарного лікаря Міністерство оборони України, сьогодні 10 % військовослужбовців перебувають у важкому стані, 40 % – у стані середньої тяжкості і 50 % – у легкому, 26,7 % мають поранення голови, 57,3 % – кінцівок, 6,6 % – грудної клітки, 5,6 % – черевної порожнини, 2,4 % – шиї, 0,8 % – тазу і 0,6 % – хребта.

 

 

Щодо потреб у протезуванні та можливості підприємств української протезної галузі було зазначено, що за статистикою, 19 чоловік потребують протезування нижніх кінцівок, 4 – верхніх кінцівок та 5 – очей. Двом бійцям вже проведено операцію протезування.

 

 

Йшла мова і про відновлення навчальних програм та курсів військової хірургії у вищих медичних навчальних закладах, оскільки зараз в умовах АТО є гостра потреба у підготовці фахівців.

 

 

"МОЗ України доручило ректорам вищих медичних навчальних закладів внести зміни до чинних навчальних програм, також ввести відповідні програми військово-медичної тематики до переліку курсів на вибір. На базі кафедр Української військово-медичної академії будуть проведені відповідні цикли удосконалення підготовки науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів", – зазначив  в.о. директора Департаменту персоналу, освіти та науки МОЗ України Олександр Волосовець.

 

 

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1378299-v-ukrayini-stvoryuyut-sistemu-reabilitatsiyi-poranenikh-ta-uchasnikiv-boyovikh-diy-moz

 

Переглядів: 583 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 11:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024