Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 25 » Добірка новин за 25 серпня щодо «гуманітарного конвою» № 2 з РФ на схід України
22:15
Добірка новин за 25 серпня щодо «гуманітарного конвою» № 2 з РФ на схід України

АПЕТИТ  ПРИЙШОВ …

 

 

Вашій увазі добірка новин за 25 серпня щодо

«гуманітарного конвою» № 2 з РФ на схід України

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Російський «гуманітарний конвой» № 2

 

Керівник МЗС Росії Сергій Лавров, виступаючи в понеділок на прес-конференції для російських і іноземних журналістів, заявив, що Росія збирається відправити в Україну другий «гуманітарний конвой».

 

Перший конвой повернувся з Луганської області два дні тому. Після цього речник Ради національної безпеки України Андрій Лисенко оголосив на брифінгу, що вантажівки вантажили для вивезення з України обладнання луганських оборонних заводів.

 

 

​​Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив на прес-конференції, що Росія продовжить надавати гуманітарну допомогу жителям України і найближчими днями збирається відправити другий гуманітарний конвой.

 

«Ми надіслали вчора офіційну ноту до Міністерства закордонних справ України з інформуванням про наш намір підготувати черговий «конвой» з гуманітарними вантажами, додали докладний перелік номенклатури та кількість тих вантажів, які плануються до відправки».

 

2.Що було у вантажівках?

 

Після повернення першого «гуманітарного конвою» з’явилася інформація, що вантажівки, які доставили в Луганськ продукти, вивезли звідти устаткування двох заводів — виробничого об’єднання «Топаз», на якому виробляються сучасні радіолокаційні станції, і заводу з виробництва патронів для стрілецької зброї. Про завантаження такого обладнання в російські вантажівки заявив і представник РНБО України Андрій Лисенко. Російський військовий знавець Олександр Гольц в інтерв’ю Радіо Свобода висловив сумніви з цього приводу.

 

«Та інформація, яка приходить про те, що демонтується обладнання на деяких оборонних заводах у Луганській області, мені видається не дуже переконливою. Фігурувало, наприклад, обладнання якогось заводу з виробництва патронів. Це обладнання не потрібне зовсім. Тому що російська патронна промисловість перебуває в глибокій кризі через перевиробництво», — зазначив знавець.

 

3.Стратегія підтримки сепаратистів

 

​​Олександр Гольц вважає, що основна мета гуманітарних і миротворчих місій, про які постійно говорять у Росії, зовсім не доставка і не вивіз зброї або обладнання оборонних підприємств. Це пов’язано, насамперед, зі стратегією підтримки сепаратистів.

 

​​«Мені здається, мета гуманітарних конвоїв, по-перше, пропагандистська, звичайно — продемонструвати, що Росія єдина країна, яка «в білому одязі», на білих «КамАЗах», привозить гуманітарну допомогу. І друге — якщо ці «конвої» стануть постійними, то це де-факто повинно привести до припинення або призупинення бойових дій, а, відтак, це дасть можливість сепаратистам для перегрупування і підготовки до оборони», — зауважує Гольц.

 

На понеділковій прес-конференції Сергій Лавров сказав, що ноту, аналогічну тій, що спрямована українському керівництву, російський МЗС направив і в Міжнародний комітет Червоного Хреста, запросивши його представників продовжити співпрацю в цьому питанні. Лавров також висловив надію, що всі, за його словами, «непорозуміння», пов’язані з першим конвоєм, будуть узяті до уваги.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://time-ua.com/novini/ukraina-i-svit/4303-rosyskiy-gumantarniy-konvoy-2

 

 

Переглядів: 603 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 06:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024