Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 28 » А.Яценюк просить терміново скликати Раду безпеки ООН
13:07
А.Яценюк просить терміново скликати Раду безпеки ООН

РУБІКОН  ПЕРЕЙДЕНО

 

     

     Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся

     до західних партнерів з проханням скликати термінове

     засідання Ради безпеки ООН щодо дій Росії на сході

     України.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це він заявив, виступаючи в ході підписання Меморандуму про співпрацю між Кабміном України та Світовим конгресом українців, передає УНН.

 

 

"Вважаю за необхідне, щоб наші західні партнери скликали надзвичайне засідання Радбезу ООН. Росія істотно наростила військову присутність в Україні", - зазначив він.

 

 

Прем'єр додав, що також відповідні надзвичайні збори мають відбутися в ОБСЄ та Євросоюзі на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС.

 

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до світових партнерів України з пропозицією щодо заморозки активів та фінансів Російської Федерації до моменту виведення військ РФ з території України.

 

 

Як повідомлялося, українська армія й досі не контролює приблизно 100 кілометрів кордону між Україною та РФ, через які російська сторона поставляє техніку та своїх військових.

 

 

З виступу А.Яценюка:

 

«Україна здатна впоратися з російськими терористами і найманцями, які підтримуються Росією. Але Україні вкрай складно справитися з російською армією і з Росією як ядерною державою, яка озброєна до зубів. А ще й до того всього деякі європейські країни мають з нею військові контракти на постачання зброї, яка буде використовуватися і використовується проти України, проти Європи і проти світу.


Ситуація надскладна. Я до неї хочу підійти з дуже холодним розумом і гарячим серцем. Росія суттєво наростила свою військову присутність на території України. В поточних умовах вважаю за необхідне, щоб наші західні партнери невідкладно скликали надзвичайне засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй. Також відповідні надзвичайні зібрання повинні відбутися в Організації безпеки і співробітництва в Європі та Європейському Союзі на рівні міністрів закордонних справ ЄС.


На жаль, введені санкції не дали результату по деескалації ситуації в Україні. В таких обставинах одним із вірогідних елементів стримування російської агресії повинен бути розгляд питання про заморожування всіх російських активів і зупинку всіх банківських транзакцій Російської Федерації в країнах-членах Європейського Союзу та Сполучених Штатах Америки та країнах Великої сімки. Заморозити російські активи і фінанси до моменту виведення Росією своїх збройних сил, техніки і агентури.


Ситуація дійсно дуже складна. І честь українським воякам, які боронять і захищають нашу державу.


Володимир Путін цілеспрямовано розпочав війну в Європі. Це знає весь світ, і приховати це неможливо. Тому зараз від світу потрібні дієві і ефективні кроки».

 

(Цитування зроблено із стор. проф. Львівського національного університету ім.І.Франка Лідії Кіцеля -

https://www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy/photos/a.240776402743169.1073741829.238601382960671/382104811943660/?type=1&theater)

 

 

 

Фото – з вільних джерел в Інтернеті

 

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1379674-a-yatsenyuk-zaklikav-provesti-terminove-zasidannya-radbezu-oon-schodo-diy-rf-na-skhodi-ukrayini

 

 

 

Переглядів: 561 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 20:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024