Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 29 » Ю.Одарченко: Червоний Хрест сьогодні почне перемови щодо звільнення полонених бійців Нацгвардії
10:53
Ю.Одарченко: Червоний Хрест сьогодні почне перемови щодо звільнення полонених бійців Нацгвардії

ПОСЕРЕДНИЦТВО  МКЧХ

 

     

 

      Червоний Хрест сьогодні почне перемовини щодо

      60 військових Нацгвардії, які зникли кілька днів тому

      по дорозі з Амвросіївки до Маріуполя.

 

 

 

 

 

 

 

Про це УНН повідомив народний депутат Юрій Одарченко (на знімку), коментуючи результати зустрічі з головою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Мішелем Масоном.

 

Політик нагадав, що люди знаходяться в оточенні з 24 серпня, не маючи зв'язку та боєприпасів.

 

"При русі на Маріуполь стався обстріл з установок Град і після цього люди були розосереджені, частина їх була захоплена в полон. Ми попередньо маємо інформацію, що їх близько 60 осіб ", - сказав він.

 

Нардеп нагадав, що в повноваженнях Червоного Хреста є пункт, який надає йому право вести переговори щодо звільненню військовополонених.

 

"Я мав розмови з Головою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Мішелем Масоном. Він зобов'язався розглянути це питання по нашим військовополоненим і почати вирішувати його буквально з сьогоднішнього дня", - зазначив нардеп.

 

Крім того, Ю.Одарченко повідомив, що вчора в Генеральному штабі ЗСУ вирішувались питання звільнення бійців не лише батальйону "Херсон", але й полонених з інших батальйонів, які перебувають в оточенні в Іловайську.

 

"Допомога буде надана всім, але про обсяги і час звільнення я не хотів би говорити. Скажу тільки, що з цього приводу було дуже предметне обговорення і розроблений чіткий план", - сказав Юрій Одарченко.

 

Нагадаємо, невідомою залишається доля бійців двох підрозділів, відправлених у зону АТО з Херсона.     60 військових Нацгвардії зникли по дорозі з Амвросіївки до Маріуполя. Зв'язатися з ними рідні не можуть і досі. Також нічого не відомо про бійців батальйону патрульної служби спеціального призначення "Херсон".

 

За даними, які є в обласному управлінні міліції, в полоні - з півсотні вояків, 3 загинули, 5 поранені. Де решта – невідомо. Родичі чергують під військовими частинами та виходять на мітинги, щоб дізнатися долю своїх рідних.

 

Раніше повідомлялося, що росіяни прориваються до Маріуполя, а в оточеному Іловайську йдуть жорстокі бої. Зараз є інформація, що бійці Національної гвардії з Херсона знаходяться в полоні на території Донецької області.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1380028-yu-odarchenko-chervoniy-khrest-sogodni-pochne-peremovi-schodo-zvilnennya-polonenikh-biytsiv-natsgvardiyi

 

Переглядів: 648 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 17:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024