Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 29 » У двох куточках світу одночасно вибухнули два вулкани - Тавурвур і Бардарбунга. і
15:30
У двох куточках світу одночасно вибухнули два вулкани - Тавурвур і Бардарбунга. і

ПОПІЛ  НАДР - ЗАГРОЗА ДЛЯ АВІАЦІЇ

 

 

Відразу у двох куточках Землі - в Ісландії і Папуа-

Новій Гвінеї - почалися виверження вулканів.

В обох випадках викиди вулканічного попелу

можуть загрожувати авіасполученню, оскільки

відбуваються у безпосередній близькості від

регулярних маршрутів.

 

 

     

 

 

 

      В Ісландії і Папуа-Новій Гвінеї почалися виверження вулканів. В Океанії вже скасовують перельоти

 

Викиди ісландського Бардарбунга ще тільки належить оцінити, а в Океанії вже почали скасовувати польоти цивільної авіації. Про це повідомляє newsru.com. Про можливе виверженні Бардарбунга - вулкана на північному сході Ісландії - було відомо ще на початку тижня.

 

 

Науковці звернули увагу на численні підземні поштовхи і провали, які утворилися на льодовику. BBC уточнює, що два дні тому провали і тріщини в поверхні вулкана досягали 10-15 метрів в ширину і одного кілометра в глибину. За ними вели постійне спостереження з повітря.

 

 

Звіти співробітників Інституту наук про Землю і метеорологів оперативно публікувалися на сайті Метеобюро Ісландії. За минулу добу автоматична система зафіксувала понад 1100 підземних поштовхів, що сталися на глибині 8-12 кілометрів.

 

 

Виверження почалося в ніч на 29 серпня на лавовом плато Холухрейн, яке знаходиться за межами льодовика Ватнайекудль, тому танення великих обсягів льоду можна не побоюватися.

 

 

Редакція сайту AccuWeather попереджає про те, що виверження може серйозно вплинути на міжнародне авіасполучення. Вулканічний попіл з Бардарбунга переміщатиметься на південь, досягаючи центральної або навіть західної Атлантики.

 

 

На землі тим часом перекривають виїзди в сторону плато з семи найближчих міст. Ісландське Метеобюро оголосило червоний код небезпеки для авіатранспорту. За подіями в околицях вулкана можна спостерігати завдяки онлайн-трансляції.

 

 

Ісландський Червоний Хрест у своєму Twitter зазначив, що виверження відбувається далеко від населених районів і поки що не становить небезпеки для населення. Проте, територія над льодовиком, де відбувається виверження, тимчасово закрита для польотів.

 

 

 

 

Вулкан показує сейсмічну активність з 16 серпня. За історію спостережень Бардарбунга неодноразово вивергався з періодичністю раз на кілька століть. Останнє його виверження відбулося в 1910 році

 

Одночасно на острові Нова Британія в Папуа-Новій Гвінеї почав вивергатися вулкан Тавурвур, в Інтернет вже потрапили фотографії гігантських клубів диму і язиків полум'я, що піднімаються з розпадин, а також блискавок, які видно в клубах вулканічного попелу.

 

ABC.net повідомляє про те, що виверження Тавурвур почалося рано вранці в п'ятницю. У бюлетені вулканологічних обсерваторії в місті Рабаул йдеться про проміжок між 3:30 і 4:00 ранку.

 

Потужні вибухи змусили скло в будинках міста тремтіти. Жителі сусіднього острова Матупіт, який знаходиться приблизно в кілометрі від Тавурвур, покинули бухту свого острова на човнах.

 

Як повідомляє News.com.au з посиланням на центр із спостереження за вулканічним попелом в Дарвіні, хмара попелу з вулкана повільно дрейфує на південний захід і вже досягла висоти, на якій курсують літаки.

 

Цю вулканічну хмару можна ідентифікувати за супутниковими знімками, проте оцінити масштаб лиха поки що не вдається.

 

Тавурвур вважається одним з найактивніших вулканів у регіоні. Востаннє він вивергався в 2013 році, до цього - в 2011, 2010, 2006, 2005 і 2002.

 

Найпотужніше виверження за останні двадцять років відбулося в 1994 році. Тоді виверження цього вулкана викликало значні руйнування міста Рабаула, хоча масових жертв вдалося уникнути.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерела:

http://mir-politika.ru/16492-izverzhenie-vulkana-baurdarbunga-nachalos-v-islandii.html

http://expres.ua/news/2014/08/29/113011-dvoh-kuchtokah-svitu-odnochasno-vybuhnuly-dva-vulkany-tavurvur-bardarbunga

 

Переглядів: 593 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024