Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 29 » Черкаські ЗМІ разом з «Київстар» навчалися у Червоному Хресті мистецтву рятувати життя
20:55
Черкаські ЗМІ разом з «Київстар» навчалися у Червоному Хресті мистецтву рятувати життя

У НОГУ З  ЧАСОМ

 

     

 

     28 серпня представники черкаських ЗМІ разом

     з компанією «Київстар» протестували перший

     український мобільний застосунок для надання

     допомоги в екстрених ситуаціях.

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток «Перша мобільна допомога» було презентовано українцям 24 квітня цього року в рамках українського форуму IForum. За цей час його завантажили вже понад 5 тисяч користувачів.

 

Медичний контент додатку підготували лікарі клініки «БОРИС», фахівці з екстреної медицини та інтенсивної терапії. У ньому містяться детальні текстові матеріали та відео-інструкції, а також повна база знань, яку отримують слухачі курсів першої медичної допомоги.

 

«Київстар» пропонує прикладні мобільні додатки медичної тематики в рамках своєї соціальної програми «Мобільне здоров'я». Додаток «Перша Мобільна Допомога» містить базу знань, яка стане в нагоді у випадках, коли є нагальна потреба надати постраждалому першу долікарську поміч. Ми віримо, що ці знання врятують людські життя» – розповідає Наталія ДАДІВЄРІНА, менеджер із зв’язків з громадськістю «Київстар».

 

У зручному мобільному форматі кожен користувач може оперативно отримати важливу інформацію – мобільний застосунок «Перша мобільна допомога» має кнопку екстреного виклику швидкої допомоги, а також 4 розділи:

 

 • «База знань»

 • «Лікарні»

 • «Аптечка»

 • «Важливо»

 

Для черкаських ЗМІ компанія організувала спеціальний майстер-клас за участі лікаря місцевої обласної організації Товариства Червоного Хреста України  Любові Коваль. Заняття адаптували таким чином, щоб журналісти на практиці відпрацювали отримані знання.

 

«Для кожного лікаря базовий принцип – не завдати шкоди. Водночас, це не означає «не діяти». Більшість людей, які хочуть допомогти в екстреній ситуації, можуть не мати достатньо знань, тому нічого не роблять. У той час, як питання життя може залежати від лічених хвилин. Все частіше вітчизняні журналісти наражаються на ризики, які загрожують здоров'ю та життю і знання та навики надання першої допомоги надзвичайно потрібні, а завантажений у телефон мобільний додаток завжди буде оперативним і дієвим порадником», – пояснює Любов КОВАЛЬ, тренер з надання першої допомоги.

 

Для зручності користувачів, при створені додатку, всі дані були структуровані за 15 категоріями, серед яких: перші кроки в ситуаціях, коли проблема невідома, дії при ранах і кровотечах, отруєннях, опіках, утопленнях, інсультах, інфарктах та інших випадках, що вимагають негайної допомоги. Вже традиційно для мобільних додатків, розроблених «Київстар», – усі поради доступні користувачам також у відео форматі.

 

«Перша мобільна допомога» – це вже четвертий додаток, розроблений «Київстар» у рамках програми «Мобільне здоров’я».

 

Додаток доступний безкоштовно для усіх абонентів в AppClub від «Київстар», AppStore .

https://itunes.apple.com/ua/app/persa-mobil-na-dopomoga/id863975653?mt=8

GooglePlay (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kyivstar.firstaid)

 

У 2013 році українським користувачам стали доступні мобільні сервіси «Моя Зірочка» для вагітних, «Моя Зірочка. Перший рік» для батьків з дітьми до 1 року і «Добре Бачу» для профілактики зору. Станом на даний час корисні мобільні застосунки завантажили вже понад 60 тисяч користувачів.

 

За додатковою інформацією звертайтеся:

Nataliya.Dadiverina@kyivstar.net;

www.kyivstar.ua

 

 

Автор – Роман Богун

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://pr.meta.ua/read/43037

 

Переглядів: 753 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 21:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024