Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Серпень » 30 » На фронт відправили перший армійський реанімаційний вертоліт
22:30
На фронт відправили перший армійський реанімаційний вертоліт

ПОВІТРЯНИЙ РЯТІВНИК

 

   

 

   Швидка медична допомога – в повітрі:

   гелікоптер для евакуації поранених відправили

   до зони АТО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Він обладнаний двома реанімаційними ліжками та ношами для важкопоранених. Це дасть можливість ще під час перевезення робити вентиляцію легенів чи переливання крові. Це перший і поки що єдиний реанімаційний гелікоптер в української армії.

 

Лікарі, пілоти, бортпровідники – загалом шість членів екіпажу – готуються до вильоту у зону АТО. Працюватимуть там уперше.

 

Медики з Київського центру медицини катастроф разом із пілотами кілька місяців вчилися працювати разом на реанімаційному гелікоптері. Його щойно закінчили укомплектовувати.  

 

Був звичайний – став реанімаційний: під потреби військових медиків вертоліт переробили вітчизняні фахівці. Проект почали готувати на замовлення ООН ще два роки тому, та нині судно стало у пригоді на Батьківщині.

 

Голова правління авіакомапанії "Українські вертольоти" Володимир Ткаченко розповідає: "Его уникальность в том, что он легко трансформируем силами экипажа. То есть, в течение полутора часа мы можем силами экипажа вертолет из медицинского превратить в пасажирский, 16 человек удобных кресел, багажное отделение на 320 кг. В течение полутора часа он превращается в поисково-спасательный который имеет специальную лебедку, имеет систему штурмового спуска спасателей".

 

Вертоліт може бачити уночі, а відтак – працювати 24 години на добу. "Если посмотреть на эту кабину, то этот вертольот оборудован системой ночного видения в полном обьеме, это и прожектор усиленной мощности, это и оптико-электроннная система ночного видения, это в том числе и очки ночного видения для пилота, что позволяет выполнять посадки на неподготовленные площадки ночью", – тішиться машиною пілот Ігор Крикун.

 

 

 

 

 

 

Та головним чином його використовуватимуть, як повітряну карету швидкої допомоги. Медичне начиння тут розраховане на двох важкопоранених та шістьох – середньої тяжкості.

 

Лікар Олександр Бандура перераховує: "Аппарат искусственной вентиляции легких, кардиомонитор, дефибрилятор, вакуумоотсос, также представлен "лайв бейстри", вся аппатура работает автономно, может использоваться как на борту для оказания помощи пострадавшим, так и вне борта. Кроме всего прочего, имеется ряд укладок. В них наборы медикаментов, хирургический инструментарий, здесь также включены портативные аппараты ИВЛ".

 

Віктор Сліпченко, начальник управління авіації Національної гвардії України каже: "Цей вертоліт призначений для евакуації поранених. Кевларом обшитий повністю вертоліт і протиракетний захист. В Нацгварідї таких вертольотів нажаль немає".

 

Начинити судно засобами захисту та медичним обладнанням коштувало 55 мільйонів гривень. Нині фахівці працюють ще над трьома, які теж обіцяють передати Нацгвардії у найближчі місяці. Тим часом, поранених військових рятуватиме єдиний реанімаційний гвинтокрил, який вже взяв курс до зони АТО.

 

Фото – finance.obozrevatel.com

Джерело:

http://www.5.ua/component/k2/item/392615-na-front-vidpravyly-pershyi-armiiskyi-reanimatsiinyi-vertolit

 

Переглядів: 646 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 10:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024