Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 6 » У Росії відбувся чемпіонат алкоголіків. Переможець - помер
11:36
У Росії відбувся чемпіонат алкоголіків. Переможець - помер

 

ГРА ЗІ СМЕРТЮ

 

     

 

     Прокуратура Волгодонська (Ростовська обл.) порушила

     кримінальну справу проти організаторів конкурсу "Хто вип'є

     більше горілки", один з учасників якого загинув, а ще п'ятеро

     опинилися в реанімації.

 

 

 

 

 

 

Господарі магазину "Савелій", які організували конкурс, звинувачуються у заподіянні смерті з необережності (ст. 109 КК РФ) і порушенні закону "Про рекламу", що забороняє акції, які агітують вживати спиртні напої.

 

Конкурс "Хто вип'є більше горілки" відбувся наприкінці минулого тижня в магазині "Савелій". Згідно анонсу, переможця чекав солідний приз - десять пляшок горілки, і ще до початку змагання в магазин з'явилися близько сорока претендентів, пише у своєму блозі Дмитрий Постоялко з посиланням на Комерсант.

 

Умови конкурсу були гранично прості: використовуючи півлітрові чашки, випити за відведений час якомога більше горілки. Горілку учасники черпали прямо з цинкових відер, а закушували чорним хлібом з ковбасою.

 

Через брак достовірної інформації про раніше встановлені рекорди, за свідченнями очевидців, суперечки спочатку йшли про те, чи зможе хтось подолати бар'єр в п'ять літрів.

 

Як повідомили газеті "Комерсант" в прокуратурі Волгодонська, цього не зміг зробити ніхто. Уже через кілька хвилин після початку змагання декому з його учасників стало погано.

 

Приїхавши на місце НП, співробітники швидкої допомоги констатували важку інтоксикацію у шістьох "спортсменів", один з яких - житель Волгодонська Олександр Наконечний, - до моменту приїзду лікарів, - помер на місці.

 

"Він встиг випити близько трьох літрів горілки, що для нормальної людини, швидше за все, не закінчилося би смертю", - розповів лікар Михайло Кравченко.

 

Однак Олександр Наконечний мав великий досвідом "споживання" оковитої, через що його печінка майже не працювала, тож його організм просто не впорався з навантаженням.

 

Після попереднього розслідування прокуратурою Волгодонська було порушено кримінальну справу проти господарів магазину "Савелій", які виступили організаторами конкурсу.

 

Як пояснив заступник прокурора Волгодонська Сергій Лабенець, вони звинувачуються у заподіянні смерті з необережності (ст. 109 КК РФ) і порушення закону "Про рекламу", що забороняє проводити акції, які пропагують вживання спиртних напоїв.

 

Втім, за словами Лабенця, у справі є деякі юридичні нюанси, що не дозволяють чітко підвести дії організаторів під норми КК. По-перше, пити Наконечного ніхто не змушував, а по-друге, слідчі поки що не можуть визначити, що все-таки рекламували організатори змагань.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://expres.ua/world/2014/09/06/113540-rosiyi-vidbuvsya-chempionat-alkogolikiv-peremozhec-vmer

 

Переглядів: 645 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024