Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 10 » Товариство Червоного Хреста України отримало від німецьких колег гуманітарну допомогу майже на EUR650 тис.
17:33
Товариство Червоного Хреста України отримало від німецьких колег гуманітарну допомогу майже на EUR650 тис.

ДРУГА  ПАРТІЯ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ

 

 

Товариство Червоного Хреста України отримало

гуманітарну допомогу на суму EUR649 тис., яку

буде розподілено між Донецькою та Луганською

областями, а також регіонами, де найбільша

кількість переселенців із Донбасу.

 

 

 

 

 

 

 

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", церемонія передачі допомоги відбулася за участю посла Німеччини в Україні Крістофа Вайля в офісі українського Червоного Хреста в Києві в середу, 10 вересня.

 

"Сьогодні відбувається символічна передача. Процес передачі розпочався понад місяць тому, тому що ми зустрічали цю колону, ми здійснювали розмитнення, перевозили на склади, обробляли вантаж. Усе це робили волонтери Червоного Хреста", - розповів журналістам керівник групи швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України Тарас Логінов.

 

Як повідомляють в українському Червоному Хресті, вантаж вартістю EUR49 тис. буде розподілено між Луганською і Донецькою областями, а також тими регіонами, де перебуває найбільше переміщених і поранених осіб (Харківська, Дніпропетровська, Запорізька і Херсонська області).

 

За словами Т.Логінова, сім машин, які отримав український Червоний Хрест, відправлять до регіонів, інвалідні коляски і милиці потраплять до медико-соціальних центрів товариства.

 

Крім того, українська організація отримала від німецьких колег манекени, які використовуватимуть для навчання громадян надання першої медичної допомоги, каски, форму для волонтерів, екіпіровку для рятувальників Червоного Хреста, носилки, ковдри, а також 15 валіз із медичними приладами, зокрема, пристроями для штучної вентиляції легенів, для відкачування рідини з легенів, з масками і бинтами.

 

Як зазначив Т.Логінов, лише волонтери Червоного Хреста або співробітники "швидкої допомоги", які мають спеціальну підготовку надання першої меддопомоги, працюватимуть із наданою гуманітарною допомогою.

 

Крім того, за словами Т.Логінова, український Червоний Хрест отримав 30 великих наметів. Волонтери розгорнуть два мобільні пункти допомоги в зоні АТО: поблизу Маріуполя (у районі Волновахи, Донецька обл.) та в районі н. п. Щастя (Луганська обл.).

 

В українському Червоному Хресті також зазначають, що це друга партія гуманітарної допомоги: цього року Німецьке Товариство Червоного Хреста вже направляло вантаж гуманітарної допомоги вартістю EUR240 тис.

 

Довідка:

Щодо транспортних засобів, то український Червоний Хрест отримав три малогабаритні вантажівки, дві 12-тонні вантажівки, одну 7,5-тонну вантажівку, а також автомобіль швидкої допомоги. Всі вони залишаться в розпорядженні Червоного Хреста України.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://ua.interfax.com.ua/news/general/222751.html

 

Переглядів: 854 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 06:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024