Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 12 » В Одесі 15-річний винахідник Борис Чубін створив прилад для мінімізації втрат українських військових
11:17
В Одесі 15-річний винахідник Борис Чубін створив прилад для мінімізації втрат українських військових

 

ОДЕСЬКИЙ  ЕДІСОН

 

 

В Одесі 15-річний винахідник Борис Чубін працює над

інноваційним приладом для мінімізації втрат бійців

в українській армії.

 

 

 

 

 

 

 

 

Як передає кореспондент УНІАН, про свій винахід учень 10-го класу Приморського ліцею розповів на прес-конференції.

 

Він зазначив, що його інновація полягає в підтримці української армії. Рішення допомогти військовим юнак прийняв після того, як він побачив короткометражний фільм «Батальйон «Азов». За словами Чубіна, він розробляє прилад, який визначатиме дислокацію кожного солдата.

 

«Якщо солдат отримує поранення в будь-яку частину тіла, прилад буде списувати з нього біометричні показання і передавати в Генштаб для висунення до нього мобільного швидкої допомоги», - сказав Чубін.

 

Він відмовився розповісти подробиці, уточнивши, що сигнал буде передаватися по спецканалу зв'язку так, щоб інша сторона визначити розташування солдата не могла. Юнак, який організував, за його словами, групу розробників, вже консультувався з фахівцями, і стверджує, що «у нас є партнери в різних куточках України».

 

«Наша система дозволить значно скоротити українським військовим людські втрати на полі бою. Комплекс складатиметься з спеціального обладнання та програмного забезпечення, який у разі поранення солдата точно покаже, де він знаходиться, і які ушкодження отримав», - сказав Чубін.

 

Він зазначив, що найближчим часом планує почати випробування своєї нової розробки. Працюючи над проектом, юнак консультується з військовими фахівцями. Передбачається, що прилад буде сприяти прийняттю швидких рішень про зміну дислокації військ, зміні тактики ведення бою, аналізу тактичних помилок.

 

«Коли у нас буде чітке обгрунтування, і він буде випробуваний в польових умовах - тільки тоді будемо пропонувати армії. Тому що кожна помилка може коштувати життя бійця ... Буде фокус-група добровольців, які в польових умовах проведуть випробування», - сказав Чубін.

 

Довідка УНІАН.

 

Раніше Чубін створив прилад iHelp для незрячих та слабозорих, який допомагає безперешкодно переміщатися людям з обмеженими фізичними можливостями по місту.

Друга розробка - додаток для смартфонів Garden club для садівників, яка орієнтує їх на те, як і коли потрібно висаджувати ті чи інші рослини.

Третя - соціальна мережа для незрячих та слабозорих, щоб вони могли вільно спілкуватися один з одним незалежно від вікової категорії.

У 2013 році одеський підліток за створення навігаційного міні-комп'ютера для незрячих людей був визнаний переможцем всеукраїнського конкурсу «Інноваційний прорив-2013». Його проект «Створення рівних можливостей для сліпих та слабозорих людей» отримав вищу оцінку міжнародного журі та фахівців у галузі високих технологій.

За перемогу в престижному конкурсі боролися 248 українських винахідників, програмістів та інженерів-робототехників.

Чубін володіє англійською, німецькою та китайською мовами.

В березня 2014 він отримав гранд на навчання в одній з престижних гімназій Німеччини, але відмовився, вирішивши залишитися в Україні, щоб допомагати своїми розробками української армії.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://infoline.ua/society/science-and-technology/V-Odesse-15-letniy-izobretatel-Boris-Chubin-sozdal-pribor-dlya-minimizacii-poter-ukrainskih-voennyh_10995.html

 

Переглядів: 696 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 07:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024