Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 13 » Огляд вістей за 13 вересня, присвячених другому «гуманітарному конвою» з РФ на схід України
18:02
Огляд вістей за 13 вересня, присвячених другому «гуманітарному конвою» з РФ на схід України

 

ЗБРОЯ  ЗАМІСТЬ  ХЛІБА

 

   

      У ніч  на 13 вересня Росія здійснила чергове

      вторгнення на територію Луганщини. Україна

      не давала згоди на переміщення так званого

      «гуманітарного конвою». Про вміст

      вантажівок українським митникам також

      нічого невідомо.

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

 

«Уночі з порушенням встановленого порядку прикордонно-митного оформлення, без присутності представників Міжнародного комітету Червоного Хреста через пункт пропуску „Донецьк (РФ) - Ізварине (Україна)“ російська сторона здійснила незаконне переміщення так званого гуманітарного вантажу», - зазначено в повідомленні.

 

За даними РНБО, українські прикордонники та митники не були допущені до перевірки й оформлення вантажу в російських транспортним засобах. Вміст вантажівок невідомий ні українській стороні, ні представникам Червоного Хреста.

 

Як писав «Ракурс», уночі близько 200 вантажівок російського гумконвою перетнули кордон України..

 

 

…………….

 

 

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста не брали участі у супроводі російського гуманітарного конвою, що прибув у суботу до Луганська. Про це заявила начальник відділу зі зв’язків з громадськістю регіональної делегації МКЧХ для Росії, Білорусії і Молдавії Вікторія Зотікова, повідомляє "Дело".

 

«Ми в цьому не беремо участі», — сказала Зотікова.

 

Відповідаючи на запитання про те, чому МКЧХ не підключився до супроводу конвою, Вікторія Зотікова пояснила, що «ми були готові, але ми так і не отримали узгоджене рішення двох сторін (Москви і Києва — ред.) щодо цього конвою».

 

Разом з тим вона підтвердила, що МКЧХ готовий підключитися до розподілу цього гуманітарного вантажу в майбутньому в разі отриманні від Москви і Києва узгодженого рішення з цього питання.

 

 

……………

 

 

У ніч на 13 вересня близько 200 російських вантажівок з гуманітарним вантажем перетнули український кордон і попрямували в Луганськ. Колона досягла Луганська близько полудня і через дві години попрямувала назад. Ще через півтори години перші вантажівки конвою повернулися в Росію.

 

 

Про відправлення другого «гуманітарного конвою» в Україну вперше стало відомо в кінці серпня. Раніше передбачалося, що гуманітарна допомога буде доставлена в Україну залізницею.

 

 

Нагадаємо, що перший «гуманітарний конвой» вторгся на схід України в кінці серпня..

 

 

……………..

 

 

Другий «гуманітарний» конвой з Росії дорогою до Луганська розвантажувався в Краснодоні на одному з місцевих заводів. 

 


Про це кореспондентові Укрінформу повідомив керівник громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьов. 

 


«Чомусь замовчується той факт, що перший «гуманітарний» конвой з Російської Федерації розвантажувався в місті Краснодон на заводі «Юність», і вже після цього продовжив рух далі на Луганськ. Тоді ми довели, з допомогою знімків і відео, що серед вантажів були мінометні міни і зброя. Вже можна стверджувати, що й сьогодні відбувається те ж саме. Бо невипадково по Луганську серед бойовиків поширюються чутки про закінчення перемир’я після 13 вересня, що чітко збігається з датою проходження конвою», - розповів Снєгирьов. 

 


Конвой сьогодні йде так само не під егідою Червоного Хреста, не перевірявся ні цією міжнародною інституцією, ані українською митницею. Від самого місця формування конвою в м. Кам’янськ - Шахтинський (Ростовська область) він рухається під охороною бойовиків так званої «ЛНР», що свідчить зовсім не про гуманітарний, а інший, прихований, його характер. 

Якщо додати зафіксовану передислокацію військ, вважає експерт, слід після 13-го вересня чекати наступу бойовиків у напрямках Дебальцевого та Лисичанська.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Огляд підготував О. Апостолюк,

волонтер Товариства Червоного Хреста України

 

 

Переглядів: 580 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024