Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 14 » Благодійні акції з нагоди Всесвітнього дня надання першої домедичної допомоги у Львові
16:28
Благодійні акції з нагоди Всесвітнього дня надання першої домедичної допомоги у Львові

 

ВИМОГА ЧАСУ

 

 

У Львові 12 вересня відбулися одночасно майстер-

класи з основ надання домедичної допомоги відразу

у кількох місцях. Вони проходили для усіх

бажаючих у центрі міста: біля Оперного театру

ім. Соломії Крушельницької, а також на площах

Ринок та імені короля Данила Галицького.

 

 

 

 

 

 

 

У прес-релізі ДОЗ Львівської ОДА про один з них, зокрема, зазначається:

 

«З нагоди Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги, який щорічно відзначають у другу суботу вересня, фахівці Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провели майстер-клас з основ надання домедичної допомоги. Захід відбувся на площі Ринок в рамках відкриття Інформаційно-практичного центру безпеки міста.

 

 

Майстер-клас включав методи визначення зупинки дихання та серцевої діяльності, навики з проведення серцево-легеневої реанімації, прийоми зупинки кровотечі, техніку накладання джгута та пов’язок, правила іммобілізації при травмах, забезпечення власної безпеки у вогнищі ураження та ін.

 

 

 

 

Лікар-інструктор Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Людмила Гера, представила учасникам заходу легенду про перехожого, який втратив свідомість та навчила разом із колегами-медиками як правильно надати першу медичну допомогу такому потерпілому.

 

«Часто першими очевидцями екстреної події є, зазвичай, громадяни, які не мають медичної освіти та не знають що робити в таких випадках до приїзду карети швидкої медичної допомоги. Тому проведення таких навчань є вкрай актуальним», - зазначив начальник управління охорони здоров’я м.Львова Володимир Зуб.

 

 

 

 

Також, всі охочі мешканці зможуть пройти курси з надання першої медичної допомоги у поліклініках і лікарнях Львова.

 

Довідка:

 

З 2000 року Всесвітній день надання першої медичної допомоги проводиться щорічно в другу суботу вересня. Ініціатором його проведення виступають національні організації - члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень.

 

Згідно Закону України «Про екстрену медичну допомогу», домедична допомога – це невідкладні дії та організаційні заходи, спрямовані на врятування та збереження життя людини у невідкладному стані та мінімізацію наслідків впливу такого стану на її здоров`я, що здійснюються на місці події особами, які не мають медичної освіти, але за своїми службовими обов`язками повинні володіти основними практичними навичками з рятування та збереження життя людини, яка перебуває у невідкладному стані, та, відповідно до закону, зобов`язані здійснювати такі дії та заходи».

 

 

 

Фото – Ольги Мельник

Джерело:

http://guoz.lviv.ua/ukr/news/lvivnews/3730.html

 

 

Переглядів: 841 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024