Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 15 » Сьогодні, 15 вересня, в Україні почалось велике українсько-американське тактичне навчання «Репід Трайдент-2014»
20:12
Сьогодні, 15 вересня, в Україні почалось велике українсько-американське тактичне навчання «Репід Трайдент-2014»

 

ЗАРАДИ КОЛЕКТИВНОЇ БЕЗПЕКИ

 

   

    Сьогодні, 15 вересня, на території Міжнародного

    центру миротворчості та безпеки (МЦМБ)

    Академії сухопутних військ імені гетьмана

    Петра Сагайдачного стартувало масштабне

    українсько-американське тактичне навчання

    «Репід Трайдент-2014».

 

 

 

 

 

 

 

Це двотижневе навчання є найбільшим цьогорічним заходом у рамках міжнародного військового співробітництва, планування якого розпочалося ще у минулому році. Приймаючою стороною та організатором є Сухопутні війська Збройних Сил України.

 

 

 

 

Офіційна церемонія відкриття навчань відбулася на плацу Центрального містечка МЦМБ. Співкерівники навчання: з українського боку - полковник Олександр Сивак, з американського – полковник Фред Рензі здійснили обхід підрозділів країн-учасниць та привітали військовослужбовців із початком навчання.

 

 

 

 

Під час урочистого шикування на щогли було піднято державні прапори 15 країн-учасниць, виконано державні гімни України та США. Прапор України на щоглу піднімали військовослужбовці Морської піхоти, Національної гвардії України та курсант Академії сухопутних військ. Прапор США – військовослужбовці 173 парашутно-десантної бригади командування СВ США в Європі.

 

 

 

 

Згодом, співкерівники навчання звернулися до присутніх із промовою. Замислом «Репід Трайдент - 2014» є відпрацювання сумісних дій підрозділів країн-учасниць навчання з метою забезпечення готовності до виконання завдань у складі багатонаціональних сил. Відпрацьовуватимуться питання, які відповідатимуть рівню сучасних викликів та загроз у сфері національної безпеки.

 

 

 

 

 

У минулі роки учасники навчання діяли за сценаріями, з практичними аналогіями яких зіштовхувались представники багатонаціональних миротворчих сил у колишній Югославії, Республіці Ірак, Афганістані тощо.

 

 

 

 

Тематика цьогорічних маневрів передбачає планування і проведення операції зі стабілізації обстановки, підтримання миру у визначеній зоні відповідальності у складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи.

 

 

 

 

Зокрема, заплановано практичне відпрацювання здатності підрозділів країн-учасниць діяти у відповідності до стандартів НАТО, які стосуються проведення миротворчих місій, тренування офіцерів різних країн до повноцінної роботи у складі штабу батальйонної тактичної групи, в контексті навчання будуть розглядатися окремі аспекти військово-цивільного співробітництва, як засобу стабілізації обстановки. Також, накопичуватиметься досвід щодо організації та проведення заходів міжнародного військового співробітництва такого рівня.

 

 

 

 

Разом із українськими військовими у навчаннях беруть участь близько 1200 військовослужбовців. Найбільша група – українська, яка складає понад 600 офіцерів та курсантів Академії сухопутних військ, Морської піхоти України, Національної гвардії України.

 

 

 

 

Серед закордонних учасників найбільша група від армії США – близько 200 осіб. Також у навчанні беруть участь військовослужбовці Великобританії, Канади, Болгарії, Азербайджану, Латвії, Литви, Грузії, Німеччини, Республіки Молдова, Норвегії, Польщі, Румунії, Королівства Іспанія.

 

 

 

 

Серед країн-учасниць, більшість бере участь у «Репід Трайдент» не перший рік. Уперше надіслали своїх представників збройні сили Королівства Іспанія.

 

 

 

 

Працюючи пліч-о-пліч з представниками іноземних держав всі учасники отримують практику роботи у багатонаціональному середовищі та налагодження дружніх зв’язків з військовослужбовцями різних країн.

 

 

 

 

Усі навчальні місця обладнано у відповідності до широкого спектру завдань, які військовослужбовці різних країн мають виконати за час тренувань. Зокрема, є вогневі містечка для проведення стрільб із різних типів стрілецької зброї, танкодром, автодром, комплекс легководолазної підготовки, навчальні поля різних родів військ, смуга психологічної підготовки особового складу, навчальне місце мінно-вибухової справи та багато інших об'єктів навчально-матеріальної та допоміжної інфраструктури.

 

 

 

 

До того ж, у складі МЦМБ функціонує навчальний центр «Партнерство заради миру», інструктори якого будуть активно брати участь у проведенні цьогорічного навчання.

 

 

 

 

Загалом, під час проведення «Репід Трайдент - 2014» використовуватиметься майже 700 одиниць зброї та близько 50 військових автомобілів та бойових машин.

 

 

 

Довідково.

Від початку, серія навчань «Репід Трайдент» мала яскраво виражений миротворчий характер. Адже Україна з середини 90-х років минулого століття є активною учасницею міжнародних програм та договорів у сфері миротворчості та колективної безпеки. Зокрема, це відображено у міжнародній програмі «Партнерство заради миру», у якій Україна бере участь.

 

Уперше, миротворче навчання проводилось на Львівщині у 1994 році. Воно мало назву «Щит миру». З 2001 року формат навчання було дещо видозмінено і воно отримало назву «Репід Трайдент». Відмінності полягали у тому, що були привнесені новаторські ідеї, зокрема, у програму навчань увійшов спектр питань збройної протидії міжнародному тероризму.

 

Ще однією характерною рисою серії навчань «Репід Трайдент» стало тренування офіцерів багатонаціональних штабів, яке здійснюється за передовими методиками та стандартами країн Північноатлантичного альянсу.

 

Навчання проводились із залученням спеціалізованого програмного забезпечення. Згодом, комп’ютерна фаза стала проводитись масштабно, із залученням фахівців центру імітаційного моделювання бойових дій. Кафедра, яка займається цими питаннями є в Академії сухопутних військ. Накопичений досвід широко використовується у навчальному процесі курсантів.

 

 

Фото – Володимира Скоростецького, Ірини Апостолюк

Прес-група українсько-американських тактичних навчань «Репід Трайдент – 2014»

 

Переглядів: 890 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024