Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 18 » МНС РФ готує до відправки чергового гуманітарного конвою на південний схід України
19:38
МНС РФ готує до відправки чергового гуманітарного конвою на південний схід України

НЕПОГАМОВНІ

 

     

     МНС РФ закликає представників Червоного Хреста бути

     активнішими в питаннях доставки і надання гуманітарної

     допомоги жителям південного сходу України.

 

 

 

 

 

 

 

"Червоному Хресту треба бути більш активним у питаннях доставки і надання гуманітарної допомоги населенню південного-сходу України. Червоний Хрест має дотримуватися в цьому питанні більш твердої позиції, щоб ми не стояли за три тижні у бездії на кордоні", - сказав на засіданні комітету громадської підтримки жителів південного сходу України заступник глави МНС Володимир Степанов.

 

"Ми готові до кінця тижня відправити чергову партію гуманітарної допомоги і будемо працювати в цьому напрямі", - повідомив він.

 

І в цьому питанні, пояснив заступник голови МНС, російська сторона розраховує на більш активну підтримку МКЧХ.

 

У свою чергу, заступник голови регіональної делегації МКЧХ у РФ, Білорусі і Молдові Бруно Ускіне вважає, що проблеми з доставкою російської гуманітарної допомоги пов'язані з тим, що між РФ і Україною відсутні домовленості щодо проходження гуманітарного конвою.

 

"Проблема полягає в тому, що російська і українська сторони заздалегідь домовляються про проходження гуманітарного конвою з території Росії. Тому було б бажано, щоб такі домовленості досягалися до початку руху конвою, в цьому випадку представники МКЧХ готові брати участь у процесі доставки і розподілу цієї допомоги", - пояснив Б.Ускіне.

 

За його словами, саме при досягненні домовленості про проходження гуманітарного конвою МКЧХ має можливість оперативно підключитися до цього процесу шляхом супроводу гуманітарного вантажу і подальшої його доставки до місця призначення.

 

Б.Ускіне наголосив, що представники МКЧХ моніторять ситуацію на південному сході України і визначають пріоритети в питаннях надання гуманітарної допомоги.

 

"Наші представники постійно працюють на території Донецька, Луганська, Маріуполя. Ми охопили практично повністю весь південний схід України, і до нас надходять звернення щодо питань гуманітарної допомоги, і передусім ця допомога розподіляється серед найбільш уразливих верств населення. Зараз для нас пріоритет - це підготовка до зимового періоду", - зазначив представник МКЧХ.

 

При цьому, відповідаючи на запитання, він наголсив, що МКЧХ не схильний до впливу політичної кон'юнктури". "Ми працюємо у всіх регіонах світу, де люди потребують нашої допомоги, і ми абсолютно не схильні до політичної кон'юнктури", - сказав Б.Ускіне.

 

Як повідомлялося, попередній так званий "гуманітарний конвой" незаконно прибув на територію України. "Українські прикордонники і митники не були допущені до перевірки та оформлення вантажу та транспортних засобів. Представники Червоного Хреста вантаж не супроводжують, його вміст невідомо", - заявили в РНБО.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://ua.interfax.com.ua/news/general/224060.html

 

Переглядів: 610 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 08:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024