Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 20 » Донбас SOS і Червоний Хрест влаштували благодійний концерт в Києві
22:53
Донбас SOS і Червоний Хрест влаштували благодійний концерт в Києві

 

ДОБРЕ ПОЧИНАННЯ

 

 

     У Києві 19 вересня громадська Організація

     «Донбас SOS» та Національний комітет

     Товариства Червоного Хреста в Україні

     організували благодійний концерт в допомогу

     жителям східної України.

 

 

 

 

 

 

 

 

Як розповіла координатор ГО «Донбас SOS» Марина Люта, зібрані кошти будуть витрачені на закупівлю і доставку необхідних медикаментів в медзакладах тих міст і сіл, які знаходяться біля кордону зони АТО. Перш ніж організувати благодійний захід, волонтери ретельно вивчили, яких медикаментів потребують лікарні на сході України. За словами Марини Лютої, для «Донбас SOS» це перший досвід в проведенні таких заходів.

 

«В принципі, скликати виконавців було досить складно, але багато з них дуже відкрито йшли на діалог. Для нас організація такого заходу - це перший досвід, оскільки як громадська організація, а в минулому волонтерська, ми займаємося іншими питаннями переселенців. Ми ж курируємо питання евакуації, розселення, координуємо гуманітарні точки. І у нас є друзі по всій Україні, які зараз нам допомагають», - розповіла Люта.

 

«Ми знаємо, наскільки плачевна ситуація в захоплених зонах. Ми провели моніторинг інформації, наскільки погана ситуація в лікарнях, пологових будинках на звільненій території, а також на тій, що зараз окупована. Ми спілкувалися з головними лікарями, керівниками департаментів охорони здоров'я в Донецькій і Луганській областях. Зібрали докупи всі потреби тих лікарень, до яких ми змогли достукатися, тому що не скрізь є зв'язок. А після цього звернулися за допомогою в Червоний Хрест», - повідомила координатор громадської організації.

 

За її словами, публічні заходи - це тільки один із способів розповісти українцям про проблеми переселенців, а також тих, хто залишився в захоплених містах Донбасу. «Ми хочемо розповісти, що не весь Донбас однорідний ... Ми теж переселенці. Я думаю, що люди всюди однакові, і, дивлячись на те, як українська спільнота зараз стоїть єдиним фронтом, прийдуть на допомогу всім, хто її потребує», - вважає Люта.

 

У громадських працівників в планах ще багато задумок того, як можна привернути увагу громадськості до проблем переселенців. Так, наприклад, зі Слов'янська через Мінськ в Конотоп повинен стартувати велопробіг.

 

"Для нас (Товариства Червоного Хреста в Україні, - ред.) це теж новий досвід. Ми пробуємо ці формати, хоч і для нас вони теж нові і несподівані також, як і для хлопців з «Донбас SOS». Цей концерт - верхівка айсберга. Виконана велика робота. Співпраця з хлопцями нам теж сильно допомагає в роботі. Це і моніторинг потреб на місцях. Це та інформація, яку хлопці отримують від медичних установ з перших рук. Вони діляться цією інформацією, ми теж складаємо свої плани і маршрутні листи, використовуючи ті дані, які вдалося зібрати хлопцям ", - розповіла представник інформаційного відділу Товариства Червоного Хреста в Україні Галина Поштаренко.

 

Вона також зазначила, що Червоний Хрест і «Донбас SOS» сподіваються і далі ділитися досвідом один з одним та об'єднувати свої зусилля у благодійних акціях.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://novosti.dn.ua/details/234716/

 

 

 

Переглядів: 786 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024