Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 21 » Сьогодні, 21 вересня, світ відзначає Міжнародний день миру
17:13
Сьогодні, 21 вересня, світ відзначає Міжнародний день миру

 

НА ЛІНІЇ ВОГНЮ

 

 

Сьогодні, 21 вересня, у всьому світі

відзначають встановлений Генеральною

Асамблеєю ООН Міжнародний день миру.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міжнародний день миру був заснований в 1981 році. Генеральна Асамблея ООН постановила вважати третій вівторок вересня Міжнародним днем миру. З 2002 року день миру відзначається щорічно 21 вересня, як день відмови від насильства і припинення вогню.

 

 

ООН рекомендує всім країнам відзначити День миру відмовою від військових дій та проведенням інформаційних акцій з проблем миру.

 

 

З цього приводу Президент України П. Порошенко опублікував  у себе на сторінці у Facebook Звернення, в якому підкреслив, що «ми воюємо не для того, щоб знищити ворога. Ми боремося, щоб захистити мир. Мир - вища цінність".

 

Нині пройшли Марші Миру у Києві, Москві, Санкт-Петербурзі, інших містах світу. В них взяли участь тисячі і тисячі простих громадян різних країн. Серед них були і школярі старших класів, котрі хочуть жити у мирі.

 

Не стоять осторонь боротьби за мир і партнери Червоного Хреста, скаути з ОУС. Сьогодні і завтра вони проводять різні акції, присвячені цій актуальній темі. У себе на офіційному сайті вони розмістили лист скаутки 2-ї Скаутської Дружини Львівської ім. Княгині Ольги (ОУС) Катерини Гончар (на фото).

 

В ньому вона пише:

 

"Сьогодні побажання один одному "мирного неба" лунають частіше, ніж традиційні привітання. Кожен українець повинен пам'ятати, кому ми маємо дякувати за відносний спокій. Молоді хлопці, котрі лише вчора мріяли про райдужне майбутнє, сьогодні - мужні воїни, готові віддати своє життя за Україну. Вони, знаходячись на лінії вогню, як ніколи, потребують підтримки добрим словом та добрим ділом. Із надією на мирне життя та з вірою у перемогу, ми закликаємо кожного мешканця країни допомогти їм зараз. А ми, скаути, допомагаємо захисникам Вітчизни, чим тільки можемо, та просимо Бога у молитвах зберегти їм життя і не дати ворогам на поталу нашу Україну".

 

Про загальні підсумки провендення Міжнародного дня миру у наших партнерів - повідомлення у наступних випусках добірок новин.

 

 

Фото – прес-служби ОУС

Огляд підготував О.Апостолюк,

волонтер Товариства Червоного Хреста України

Переглядів: 1124 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 10:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024