Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 23 » Активна фаза навчань «Репід Трайдент-2014»
21:11
Активна фаза навчань «Репід Трайдент-2014»

 

МАРШ - КИДОК

 

     

      Навчання «Репід Трайдент-2014»:

      40-кілометровим маршем військової техніки

       розпочалася активна фаза українсько -

      американських військових маневрів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Упродовж першого тижня українсько-американського тактичного навчання «Репід Трайдент – 2014» військовослужбовці з 15 країн відпрацьовували безліч завдань миротворчого характеру. На навчальних місцях по елементах воїни брали участь у різноманітних тренуваннях, на прикладах відомих миротворчих операцій розбирали складні ситуації щодо підтримки миру.

 

 

 

 

Другий тиждень навчання - активна фаза, під час якої національні та багатонаціональні підрозділи відпрацьовуватимуть миротворчу програму у комплексі заходів та у тісній взаємодії між собою. Так у перший день активної фази підрозділ представлений американським контингентом здійснював 40-кілометровий марш у колоні військової техніки. Паралельно із американцями схожі завдання виконували й представники України та Болгарії.

 

 

 

 

Кожний контингент ретельно готувався до виконання цього завдання, адже розуміли, що протягом досить тривалого маршруту їх чекає безліч пасток та сюрпризів від груп «диверсантів» («OpFOR»).

 

 

 

 

Тому перед початком руху командири підрозділів та бойових машин прискіпливо перевірили засоби зв’язку, дали вказівки підлеглим щодо уважного спостереження за місцевістю під час руху колони. Додаткового драйву додавала примхлива осіння погода. Раптові короткочасні дощі із сильними поривами вітру утруднювали рух колони на маршруті. Особливо важко у таких умовах було використовувати оптичні засоби спостереження — подекуди їх сильно заливало дощовою водою, а густий туман на окремих ділянках давав фору групам підіграшу, які жорстко діяли у рамках сценарію навчання.

 

 

 

 

На шляху слідування колони військової техніки, які розтягувалися на сотні метрів, чекали численні засідки гіпотетичних «опфорівців», заміновані ділянки доріг, блокування шляху розлюченим «місцевим» населенням тощо. Тому контингентам доводилося не один раз відбивати раптові напади, надавати допомогу пораненим, проводити розмінування траси та домовлятися із ватажками «цивільних».

 

 

 

 

За діями підрозділів прискіпливо слідкували принципові спостерігачі, які помічали найменші недоліки. А наблизити умови проведення навчання до бойових допомагала система вогню «MILES».

 

За словами спостерігачів, загалом військовослужбовці під час маршу виконали всі завдання. Траплялися й помилки. Наприклад, досить у складну ситуацію потрапили українські національні гвардійці. Їм довелося вгамовувати так званих розлючених місцевих мешканців. І за сценарієм навчання найбільше їм дошкуляв «місцевий священик», якому таки вдалося спровокувати військовослужбовців до жорстких дій проти себе. Інцидент вийшов показовим, що дозволило у подальшому всім учасникам у найменших деталях розібратися у тонкощах миротворчої діяльності.

 

 

 

 

Наша довідка:

З кожною групою був військовий медик, готовий надати першу домедичну допомогу. У колоні йшов

автомобіль «швидкої допомоги». У штабі чергував представник Червоного Хреста, котрий з медичною

службою був готовий виїхати на перший же виклик. На щастя, надзвичайних випадків  не було. Це

свідчить про високу медичну обізнаність військового персоналу, і їх обережність та  організованість

у проведенні марш-кидків.    

 

Прес-група «Репід Трайдент – 2014».

 

Фото – Володимира Скоростецького, Ірини Апостолюк

Джерело:

http://rmclviv.wordpress.com/2014/09/23/навчання-репід-трайдент-2014-40-кілометр/#more-4716

 

Переглядів: 670 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 01:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024