Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 25 » Володимир Гройсман про реалізацію закону про особливий статус Донеччини (ВІДЕО)
21:00
Володимир Гройсман про реалізацію закону про особливий статус Донеччини (ВІДЕО)

 

ВІХИ - ВИЗНАЧЕНО

 

 

У прямому ефірі інформаційної програми "Події"

на каналі "Україна" віце-прем'єр-міністр України

Володимир Гройсман розповів про реалізацію закону

про особливий статус окремих районів Донеччини.

 

 

 

 

 

 

 

 

За словами Володимира Гройсмана, "в законі зазначено про порядок здійснення місцевого самоврядування. Це відбудеться після виборів, які мають пройти у демократичний спосіб відповідно до українського законодавства. В результаті виборів будуть обрані представники місцевого самоврядування, які почнуть займатися питаннями окремих територій, про які й говориться в законі. Наскільки нам відомо, вибори призначені на 7 грудня ".

 

 

Віце-прем'єр-міністр розповів: "Сьогодні реалізація мирного плану Президента України визначає те, яким чином буде здійснюватися місцеве самоврядування. Цей механізм передбачає обрання нової влади, якій люди повинні довіряти. І найголовніше, цей механізм повинен дозволити принести на територію світло і, зрештою, навести порядок. В єдиній унітарній державі розвиток місцевого самоврядування означає - розвиток міських громад, які сьогодні, на жаль, знаходяться у важкому становищі".

 

 

За словами віце-прем'єр-міністра, "всі території, які перебуватимуть, або на сьогоднішній день, - знаходяться під контролем української влади, - фінансуються згідно із законодавством. Що стосується особливого порядку, будуть визначені механізми, які дозволять вирішити це питання".

 

 

Володимир Гройсман заявив: "Українська влада готова зробити все для того, щоб переселенці, яких на сьогоднішній день більш 270 тисяч (і це лише офіційна цифра) були забезпечені житлом і могли інтегруватися у мирне життя. План Президента дозволяє всім повернутися до мирного життя і почати вирішувати проблеми, які накопичилися. Але цей рух повинен бути, в тому числі, і зустрічним. Мир повинен бути проголошений на всій території України ".

 

 

Віце-прем'єр-міністр розповів про основні пункти процесу децентралізації: "На сьогоднішній день і Президент, і Уряд, і Київ готові відмовитися від усього, що не стосується виконання функцій державної влади. Центральній владі потрібно перестати тиснути на суспільство і дозволити органам місцевого самоврядування не тільки бути присутніми на території міст, сіл, і селищ, а й на території районів і областей. Громадянам потрібно дозволити обирати свою владу, яка буде мати можливості вирішувати місцеві проблеми і мати фінанси для того, щоб ремонтувати дороги, освітлення, будувати парки і сквери, будувати садочки, вирішувати багато інших питань, які є в кожному селі, місті, районі чи області".

 

 

Володимир Гройсман прокоментував ситуацію з гуманітарною допомогою держави жителям східних регіонів: "За дорученням президента була ініційована гуманітарна допомога в Донецьку і Луганську області. Було сформовано більше 750 тонн високоякісної продукції, в тому числі і засобів першої необхідності, які були оперативно зібрані і направлені на два склади представництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні. На сьогоднішній день тільки 60 тонн цього вантажу було доставлено в Луганську область. Решта продукції лежить на складах Червоного Хреста. На жаль, на сьогоднішній день Червоний Хрест не створив якісний механізм для того, щоб ця допомога була передана потребуючим. України готова максимально допомагати та підтримувати тих, хто цього потребує. Ми забезпечимо жителів східних регіонів всім, що необхідно і в тих обсягах, які будуть необхідні". 

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://vinbazar.com/news/nshe/volodimir-groisman-pro-realizatsiyu-zakonu-pro-osoblivii-status-donbasu-v-deo

 

Переглядів: 640 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 16:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024